Un Nou Tip De Ciocolată, Apărut După 80 De Ani: Arată Diferit Și Are Un Gust Unic – Fructat

 

Ruby-chocolate-naturally-colored-by-cocoa-Barry-Callebaut_strict_xxl

 

 

Unul dintre cei mai mari producători de ciocolată din lume, compania Barry Callebaut, cu sediul in Elveția, a avut nevoie de 13 ani pentru a crea un nou tip de ciocolată, pe lângă cele trei sortimente deja consacrate – cioclata neagră, albă și cu lapte.

Noua ciocolată este roz, are gust de fructe de pădure și poartă denumirea Ruby, fiind făcută din boabe de cacao de culoarea rubinului, roșu-închis.

Producătorii susțin că aroma și culoarea sunt complet naturale, pentru că secretul  constă în boabele de cacao speciale, care se găsesc în țări precum Ecuoador, Brazilia și Coasta de Fildeș din Africa de Vest.

Boabele de cacao de culoarea rubinului nu sunt ușor de ales, iar compania producătoarea a dezvoltat un proces unic de selecție a boabelor specifice care să pigmenteze suficient ciocolata. Datorită acestui lucru, ciocolata Ruby, nu va putea fi reprodusă, în mod natural, de alte compania.

 

ruby-chocolate-03-ht-jef-170906_12x5_992

 

,,Cel de-al patrulea tip de ciocolată oferă o experiență gustativă cu totul nouă, care nu este nici amară, nu are nici gust de lapte, nici de miere, ci ese dată de o combinație de fructe de pădure, fără a adăuga însă aceste fructe, arome sau coloranți”, explică reprezentanții companiei. De asemenea, directorul executiv al companiei elvețiene, Antoine de Saint-Affrigue, a declarat, faptul că, inedita ciocolată va fi pusă în vânzare ,,undeva în lume”, în cel puțin șase luni, termenul maxim fiind de un an și jumătate, dar nu a dorit să precizeze țata în care va apărea prima dată sau ce preț va avea noua ciocolată.

ruby-chocolate-barry-callebaut

 

Ciocolata roz este primul sortiment nou creat in cei 80 de ani, care au trecut de când s-a inventat ciocolata albă, care a fost materializat în anii 30 de către compania Nestle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s