Algele Marine

 

 

 

 

 

gallery_02În Orient, algele marine au început să fie consumate cu mii de ani în urmă. Sunt surprinzător de gustoase și am remarcat faptul că două mari lanțuri de magazine din Anglia vând ,,alge marine crocante”, în raionul de produse congelate.

Algele conțin mai multe minerale decât oricare alt aliment. Aceste alge marine pot conține o cantitate de calciu chiar de zece ori mai mare decât laptele de vacă și de opt ori mai mult fier decât carnea de vită. Există trei categorii de alge, în funcție de durata expunerii lor la lumină. Printre algele brune, acum foarte răspândite în magazinele de produse naturiste, în bucătăria japoneză și în localurile cu mâncăruri orientale, se numără wakame (un ingredient al supei miso), kombu și arame. Dintre algele roșii, folosite ca alimente, fac parte algele dulse (asociate, în special, cu scăderea colesterolului). Algele verzi includ nori (folosite adesea ca suport pentru sushi). Deoarece se comercializează adesea sub formă deshidratată, tot ceea ce aveți de făcut este să clătiți bine algele și să le puneți la înmuiat, astfel încât, să devină din nou moi. Pot fi folosite pentru a da aromă oricărui fel de mâncare. Încercați să le includeți în dieta dumneavoastră de două ori pe săptămână.

Arame 

Au formă de fâșii fibroase, de culoare maronie. Sunt foarte bune dacă le gătiți împreună cu dovlecelul, păstrănacul sau ignamele. Înainte de a folosi algele arame, înmuiați-le cinci minute.

Dulse

Au formă de frunze plate, moi de culoare roșu-purpuriu. Nu este nevoie să fie fierte (dar aveți grijă să fie bine spălate); cu aroma lor picantă unică, sunt un ingredient excelent pentru salate.

Nori

Provenind mai ales din Japonia, în general, algele nori sunt cunoscute drept ,,înveliș” pentru sushi. Au culori variate și se vând sub formă de foi plate, subțiri, dreptunghiulare. Puteți să le folosiți la supe sau meniuri din orez, precum și la prepararea de sushi. Nu este nevoie să le țineți la înmuiat, puteți să le folosiți așa cum se găsesc.

Wakame

Au un gust dulce și puteți să le folosiți la sandvișuri, în loc de salată. Țineți-le la înmuiat timp de cinci minute.

Hijiki

Sunt negre, tari și foarte bogate în elemente nutritive, dar au un gust foarte pronunțat. Țineți-le la înmuiat timp de 20 de minute, după care clătiți-le – aveți nevoie de o cantitate mici din aceste alge, deoarece își măresc foarte mult volumul.

Kelp

Dacă nu vă convine ideea de a mânca alge marine ca atare, algele kelp sunt disponibile sub formă de praf sau tablete. De asemenea, pot fi folosite drept condimente.

Kombu 

Folosite de sute de ani ca potențatori de arome și agenți de fragezire a alimentelor, fac mâncarea mai ușor digerabilă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s