Cresterea Masei Musculare Prin Exercitii Cu Greutati, Inhibata De Medicamentele Antiinflamatoare

 

health-fitness-2013-01-squat-and-press-workout-move-main

Exercițiile cu greutăți reprezintă o modalitate eficientă pentru îmbunătățirea performanțelor fizice și a aspectului, fie că acestea presupun creșterea volumului de masă musculatp sau arderea grăsimilor, însă, potrivit unui studiu recent, un tip de medicamente utilizate pe scară largă, ar putea îmiedica atingerea acestor scopuri, anunță The Independent.

O echipă de cercetători din Suedia a descoperit, faptul că, administrarea regulată a medicamentelor antiinflamatoare – precum ibuprofen – poate inhiba dezvoltarea musculară. Studiul, efectuat la Institutul Karolinska, și publicat, recent, în Acta Physiologica, a analizat efectele ibuprofenului asupra mușchilor scheletici ai adulților tineri, sănătoși, care practicau exerciții cu greutăți. Participanții, a căror vârstă a fost cuprinsă între 18 și 35 de ani, au fost repartizați în mod aleatoriu în două grupuri. Jumătate dintre aceștia au primit o doză relativ ridicată de ibuprofen (1,200 miligrame, considerată o doză normală în 24 de ore), iar celorlalți li s-a administrat o doză mică de aspirină (75 miligrame), în fiecare zi, timp de opt săptămâni. În același timp, participanții au efectuat exerciții cu greutăți, concepute special pentru coapse, de două sau trei ori pe săptămână. După cele opt săptămâni, oamenii de știință au măsurat anumite variabile, inclusiv creșterea masei musculare, forța și markerii antiinflamatori din mușchi.

Cercetătorii au descoperit că mușchii persoanelor care au luat doze mici de aspirină s-au dublat, în comparație cu celelălalt. De asemenea, s-a constat că și forța mușculară a fost afectată de dozele ridicate de ibuprofen, însă diferența nu a fost atât de mare ca în cazul creșterii masei musculare.

,,Rezultatele sunt extrem de interesante, din moment ce utilizarea medicamentelor antiinflamatoare este atât de răspândită, atât printre atleții de elită, cât și a indivizilor care desfășoară activități sportive recreaționale”, a declarat Tommy Lundberg, cercetător în cadrul institului mai sus amintit, unul dintre semnatarii studiului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s