Anemia: Soluții Imediate Și Remedii Pentru Acasa

FB-long-hair

 

Cu fiecare respirație, oxigenul este preluat de hemoglobină, o proteină bogată în fier, din eritrocite și transportat prin organism la țesuturi. Femeile care prezintă niveluri insuficiente ale hemoglobinei sau ale eritrocitelor nu pot ține întreaga cantitate necesară de oxigen.

Această afecțiune, numită anemie, poate avea ca rezultat slăbiciune, astenie, cefalee, palpitații, dificultăți de concentrare și ale simptome.

Anemia determină, rareori, probleme de sănătate serioase la femei, dar medicii o iau în serios, deoarece scăderea hemoglobinei sau a eritrocitelor are o cauză. Frecvent, motivele sunt reprezentate de sângerările menstruale abundente sau de fierul insuficient din alimentație. Poate fi vorba, de asemenea, de o hemoragie internă – cauzată de ulcer, de exemplu, sau de unele forme de cancer, spune dr. Barbara Goff, profesor asociat de obstretică și ginecologie. Chiar și hemoroizii pot avea ca rezultat anemia, dacă sângerează abundent.

 

Femeile vegetariene devin uneori anemice, deoarece fierul din alimentele vegetale nu este la fel de ușor abosrbit de organism ca acela provenit din carne. Sarcina influențează și ea nivelul de fier din organism, de aceea femeile sunt adesea sfătuite să ia un supliment cu fier pe parcursul sarcinii.

Majoritatea cazurilor de anemie sunt determinate de carența de fier din alimentație, dar există și alte forme ale acestei afecțiuni. Un deficit de vitamina B12 poate avea ca rezultat scăderea eritrocitelor, ceea ce poate duce la anemie. Acest nutriment se găsește doar în alimentele de origine animală, astfel îngât, vegetarienii pot prezenta carențe.

Anemia pernicioasă, care afectează frecvent adulții vârstnici, este provocată de absența unei proteine gastrice necesară transportului vitaminei B12, de la nivelul stomacului la nivelul intestinului subțire – incapacitatea de a sintetiza proteina gastrică va conduce la absorbția inadecvată a vitaminei B12.

Anemia necesită întotdeauna controlul medical, dar după ce aveți acordul medicului există o varietate de opțiuni ambulatorii care pot oferi un tratament eficient.

 

Când trebuie consultat medicul

  • Dacă aveți menstruații abundente și suferiți de oboseală cronică: consultați medicul imediat. Există șanse foarte mari să aveți anemie feriprivă. Probabil că va fi nevoie să luați fier suplimentar din alimentație, iar medicul se va asigura că sângerarea este normală și nu există o problemă la baza acesteia.
  • Dacă sunteți lipsită de energie și sunteți vegetariană: este posibil să aveți niveluri scăzute de vitamina B12, care se găsește doar în alimentele de origine animală. Dacă evitați ouăle, produsele lactate și carnea, poate fi nevoie să luați suplimente de vitamina B12. Doza  zilnică recomandată este de 1.5 miligrame.

 

 

SOLUȚII IMEDIATE 

REMEDII PENTRU ACASĂ

 

Creșteți aportul de fier. Femeilor cu vârstă între 18 și 50 de ani li se recomandă un aport de 14,8 miligrame de fier zilnic. Cele cu vârstă de peste 51 de ani au nevoie doar de 8,7 miligrame de fier pe zi.

Consumați carne roșie slabă. Aceasta ajută la prevenirea – sau ameliorarea – anemiei în două moduri: este bogată în fier alimentar, iar forma de fie pe care o conține, denumite fier hem, este ușor de absorbit de către organism.

Bucurați-vă de verdețurile bogate în fier. Spanacul, frunzele de sfeclă, pătrunjelul și spirulina (algele marine) sunt surse bogate de fier. Una dintre problemele legate de aceste alimente este faptul că ele conțin un tip de fier denumit non-fem, care este mai greu absorbit de organism, comparativ cu fierul hem provenit din carne.

Introduceți leguminoasele boabe în meniu. Toate tipurile de leguminoase boabe, inclusiv fasolea boabe  simplă și lintea, sunt surse bune de fier. O conservă mică de fasoale boabe fiartă furnizează 3.2 grame de fier.

Consumați suc de portocale la masă. Încheiați-vă masa cu câteva felii de portocală ori grepfrut. Citricele sunt foarte bogate în vitamina C, care Stimulează absorbția fierului. Acest aspect este foarte important, în momentul în care consumați alimente vegetale care conțin fie non-hem  deficit de absorbit.

Lăsați cafeaua pentru mai târziu. Ca și ceaiul cafeaua reduce absorbția fierului în organism. Este bine să savurați aceste băuturi la câteva ore după mese.

Beneficiați de avantajele unui mic dejun cu cereale. Dacă mâncați mai puțină carne pentru a reduce grăsimile din alimentație, va trebui să faceți efortul de a găsi alte surse de fier în dietă. Cerealele îmbogățite pentru micul dejun, care conțin fier adăugat, sunt o alegere bună. Un bol de fulgi simpli de ovăz, de exemplu, furnizează doar 1.6 miligrame de fier. Un bol de fulgi îmbogățiți, pe de o altă parte, poate conține mai mult de 8 miligrame.

Luați suplimente. Suplimentele complete vă vor ajuta organismul să țină ritmul cu pierdurile normale de fier care au loc în timpul menstruației. Femeile în premenopauză ar trebui să ia un supliment care conține 100% din doza zilnică recomandată de fier. Femeile în premenopauză ar trebui să oa un multisupliment cu 9 miligrame de fier. Nu luați suplimente de fier fără a consulta mai întăi medicul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s