Topul Celor Mai Furate Masini Din Romania

Giorgio-Armani-for-Bugatti-01

 

 

În fiecare an, în Romania, se înregistrează peste 300 de furturi de mașini. De cele mai multe ori, mașinile furate provin din cazuri normale, în care hoții găsesc mașini nesupravegheate în parcări sau garaje.

În medie, 8 mașini din 100 închiriate nu se mai întorc înapoi. Hiții au tentative destul de dese de a fura mașini de la firmele de profil de închiriere mașini.

 

Care este cea mai furată marcă auto în Romania?

Ei bine? Cea mai ghinionistă mașină, în ceea ce privește furturile auto, este Dacia. Spre deosebire de mașina de pe locul doi, Daci Logan, este atât de ghinionistă, încăt este de trei ori mai des furată în România. Conform unei statistici realizate de către DRPCIV, peste 450 de automobile Dacia au dispărut în ultimul an, iar pe locul doi se află Wolkswagenul, cu doar 156 mașini furate.

Atunci când achiziționam o mașină, ar trebui să ținem cont de aceste statistici, însă, în primul rând ar trebui să știm normele de siguranță și calitatea sistemelor de protecție al fiecărui automobil. Asta, deoarece și hoții sunt conștienți de acestea. Iar, în funcție de sistemele de protecție sunt și mărci de mașini care sunt evitate. Printre care se află: Citroen, Peugeot și Fiat. Însă, în cazul Fiat, nu avem nicio surpriză, această mașină este evitată de  către toată lumea în general. De asemenea, este foarte rar întâlnit cazul unor mașini furate din gama Volvo. Aceasta este cunoscută ca fiind cea mai sigură mașină, iar acest lucru o face și greu de furat.

 

Care sunt tendințele pe piața neagră auto?

Aflați imediat! Hoții care fură mașinile vor încerca, necontenit, să le vândă. Astfel încât, vom observa preferința hoților pentru mașini vechi și SH, și chiar mașini neînscrise sau înscrise ilegal – cu acte în străinătate.

În conformitate cu aceste statistici, precum și cu diverse declarații ale specialiștilor, ar trebui să fiți foarte atenți atunci când cumpărați o mașină rulată, din clase medii, precum: VW Pasat, Opel, BMW sau Audi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s