10 Insule De Vis Din Grecia Pe Care Trebuie Sa Le Vizitati

1

 

Vara se apropie de sfârșit, însă puteți visa, într-un moment de relaxare, la una dintre cele mai frumoase plaje ale Greciei. Vă puteți planifica o vacanța, pe ultima sută de metri, sau, de ce nu, pentru anul viitor, relatează site-ul Greece-is.com

Simos, Elafonisos

O scurtă plimbare, de zece minute, cu feribotul de la Laconia, din Peloponezul sud-estic, vă aduce pe această insulă, minusculă dar foarte frumoasă, unde nisipul alb îi conferă apei o culoare incredibilă de roz. Zona pare a fi încă neatinsă, chiar, și, în ciuda numărului mare de turiști. Simos, este preferată de familiile cu copii. Zona este, de asemenea, populară pentru camping, fiind la o aruncătură de bâț de la plajă.

Balos, Creta

În laguna situată în vârful nord-vestic al Cretei, apele sunt atât de puțin de adânci, încât puteți merge de la un țărm la altul. Aceesul se face fie cu barca, fie cu piciorul. In timpul sezonului de vârf, insula devine destul de ocupată.

Grias Pidima, Andros

Andros este deosebit de populară printre turiști, datorită rețelei premiate de trasee și a apelor cristaline. Grias la Pidima dispune de o stâncă masivă, care se ridică din apă și la care se poate ajunge foarte ușor, fie cu barca, fie pe o cărare care este la doar cinci minute de mers pe jos de la drumul principal.

Navagio, Zakynthos

Nu aveți nevoie de o mașină pentru a obține o fotografie perfectă pentru Instagram, cu aces loc minunat. Plaja poate fi accesată numai cu barca.

Red Beach, Santorini

Este una dintre cele mai populare plaje din Santorini. Apele sale albastre sunt înconjurate de stânci roșii, adânci, și de stânci de tot  felul, care se întâlnesc, de regulă, pe o insulă vulcanică. Se află la doar 10 minute de mers pe jos.

Voidokila

Celebrul golf al Voidokilia este foarte ușor de găsit pe hartă  – seamănă perfect cu litera greacă ,,omega”. Este situată lângă Pylos, aproape de vârful sud-vestic al Peloponezului. În anumite momente ale anului se mai pot observa țestoase, de-a lungul plajei protejate, în cadrul rețelei Natura 2000.

Kavourotripes, Sithonia, Halkidiki

Este dificil să alegeți o singură plajă preferată din Sithonia. La urma urmei, această regiune, din Grecia continentală, este renumită pentru țărmurile sale. Kavourotripes, adică ,,găuri de crap”, este pentru cei care preferă nisipul, ci plajele stâncoase, la umbra pinilor.

Srakiniko, Milos

Are o plajă asemănătoare unui peisaj de pe lună. Este apreciată de fanii de snorkeling.

Pori, Ano Koufonisi

Este o destinație în care mașinile sunt inutile. Cu nisipul său alb și apele limpezi, Pori este întotdeauna magică.

Katergo, Folegandros

Este o insulă mică, cicladică, renumită pentru zonele sale sale uimitoare, medievale, spălate în alb. Pentru o abordare mai relaxantă și mai romantică, La Katergo se poate ajunge și cu barca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s