Cresterea Pretului Tigaretelor Reduce Semnificativ Numarul Fumatorilor

WHDQ-511650478

 

 

 

Dacă prețul țigaretelor ar crește cu 1 dolar, în Statele Unite ale Americii, 20 de procente din totalul fumătorilor americani ar fi dispuși să renunțe la acest obicei considerat nesănătos, potrivit unui nou studiu.

Creșterea prețurilor țigaretelor, pare să fie o strategie mai bună, pentru a îi încuraja pe fumătorii de toate vârstele să renunțe la fumat, afirmă autorii studiului, publicat în revista Epidemiology.

Renunțarea la fumat rămâne cea mai importantă măsură, ce poate fi luată, pe plan mondial, pentru a preveni un număr considerabil de decese și de îmbolnăviri. De asemenea, persoanele care renunță la fumat beneficiază de o reducere semnificativă a riscului de decese precoce.

Potrivit U.S. Centers for Disease Control and Prevention (C.D.C), din rândul prezenților fumători adulți de țigarete, din Statele Unite, aproape 70 de procente au declarat, în anul 2015 că doreau să renunțe complet la fumat. ,,Descoperirea noastră, conform căreia, creșterea prețurilor la țigarete este asociată cu renunțarea la fumat, în cadrul populației, sugerează faptul că, taxarea țigaretelor ar putea fi o metodă deosebit de eficientă, pentru modificarea comportamentelor”, a afirmat Stephanie Mayne, principala autoare a studiului.

In cadrul aceluiași studiu, cercetătorii au analizat date referitoare la prețurile locale, din ultimii 10 ani, pentru a observa modul în care acestea au influențat obiceiurile de consum al fumătorilor din regiunile respective, o atenție specială a fost acordată fumătorilor adulți și de vârsta a treia. Iar rezultatele au fost destul de surprinzătoare: atunci când prețutile pentru pachetele de țigarete au crescut cu un singur dolar americani, fumătorii actuali au fost cu 20% mai dispuși să renunțe la fumat. În aceeași situație, fumătorii înrăiți – care fumează cel puțin o jumptate de pachet pe zi – au prezentat o scădere cu 35% a numărului mediu de țigarete fumate în fiecare zi. La nivelul tuturor categoriilor de vârstă, creșterea prețurilor pachetelor de țigarete a determinat și o scădere cu 3 procente a riscului ca o persoană să înceapă să fumeze. ,,Anumite studii sugerează că adulții tineri ar putea fi mai sensibili la prețuri decât adulții cu vârste mai mature”, a adăugat Stephanie Mayne. ,,Pe baza descoperirilor noastre, dacă un dolar suplimentar ar putea fi adăugat taxelor pentru tutun în Statele Unite, el ar putea duce la o scădere cu un milion de persoane în rândul fumătorilor”, a declarat Amy Auchincloss, participantă la studiu și profesor asociat la Dornsife School of Public Helath.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s