Cei Mai Bogati Fotbalisti Ai Planetei

zinedine-zidane-cropped_28gdm0j7eyzh18tgnv49vyln6

 

 

 

Clasamentul celor mai bogați fotbaliști din lumea aste este dominat de jucători de la Real Madrid, Manchester City și Chelsea. Dacă vă imaginați, faptul că, Neymar, care a fost vândut pentru o sumă record la Paris Saint-Germain, se află pe primul loc, ei bine, nu este chiar așa, relatează Business Insider.

Cristiano Ronaldo/Real Madrid

Cel mai bogat jucător de fotbal din lume este atacantul de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo, care are o avere de 321 de milioane de dolari. Deși, câștigă mai puțin decât Lionel Messi, locul 2, cu 5 milioane , Ronaldă are, însă, mai mulți sponsori, dar are și propriul brand de haine și aftershave CR7.

Lionel Messi

Pe locul al doilea se află Lionel Messi care a strâns o avere de 295 de milioane de dolari. În fiecare săptămână Messi câștigă o jumătate de milion de dolari. Într-un an, în buzunarul celebrului jucător ajung 33,4 milioane de dolari. De asemenea, atacantul câștigă și din contractele de sponsorizare cu Adidas, Pepsi și  Gillette, aproximativ 27 milioane de dolari.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic este momentan liber de contract, pentru că înțelegerea sa cu Manchester United a expirat vara aceasta. Totuși, suedezul a acumulat 141 de milioane de dolari, până în prezent. Și-a patentat propriul nume și are un contract de sponsorizare cu Nike.

Wayne Rooney

Wayne Rooney a plecat de la Manchester United, drept cel mai bun marcator din istoria clubului. Acum are un salariu de 7.8 milioane de dolari pe an la Everton. In total, averea lui este de aproximativ 120 de milioane de dolari.

Eden Hazard

Potrivit Forbes, valoarea averii Lui Eden Hazard de la Chelsea este de 100 de milioane de dolari. Salariul de la clubul londonez îi aduce în cont 16 milioane de dolari.

Gareth Bale

Gareth Bale câștigă la Real Madrid 23, 4 milioane de dolari pe an, care adunate cu cele 11 milioane primite de la sponsori cumulează o avere de 72 milioane de dolari.

Neymar

Fotbalistul pentru care s-a plătit cea mai mare sumă din istorie, Neymar, va câștiga 26 de milioane de dolari pe an de la Paris Saint-Germain. Brazilianul primește echivalentul unui salariu și de la sponsorii Nike, Panasonic, Gillete, Claro și Red Bull.

Sergio Aguero

Sergio Aguero câștigă 13,3 milioane de dolari  de la Mancester City și 18 milioane de la sponsorii Pepsii și Puma, ceea ce i-a crescut averea la 51 milioane de dolari.

John Terry

John Terry de la Aston Villa deține o avere de 50 de milioane de dolari. Terry a plecat anul acesta de la Chelsea cu titlul de cel mai bun jucător al tuturor timpurilor. Cariera lui este departe de a se fi terminat, pentru ca în luna iulie s-a alăturat Aston Villa pentru 5 milioane de dolari.

David Silva

David Silva, fotbalist la Manchester City este posesorul unei averi de 46 de milioane de dolari. Acesta primește de la clubul englez 13.3 milioane de dolari. Înțelegerea pe care o are cu Adidas pentru ghetele de fotbal îi aduce peste 6 milioane de dolari.

Cesc Fabregas

Cesc Fabregas deține 45 de milioane de dolari și este plătit de către Chelsea cu 10,4 milioane de dolari pe an. Pe lângă acest venit, el mai câștigă și de pe urma contractului pentru ghete de la compania Puma.

Luis Suarez

Luis Suarez are o avere netă de 40 de milioane de dolari. Potrivit Forbes, Suarez câștigă 17,3 milioane de dolari de la Barcelona, dar și din contractele de publicitate cu Pepsi și  Adidas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s