Ziua Mondiala A Fotografiei

FB_IMG_1503121616211

 

Aflată la a opta ediție, Ziua Mondială a Fotografiei, celebrată pe 19 august, este lansată de către organizatori ca un eveniment global, care aspira să creeze schimbări pozitive în lume prin intermediul fotografiei. De cele mai multe ori, nu realizăm cât de puternic este impactul imaginilor pe care le poate surprinde fotografia.

În 2016, Ziua mondială a fotografiei a atins o audiență, globală, de 500 de milioane de oameni din întreaga lume, inspirând fotografi din întreaga lume să-și împărtășească.

Korske Ara, un tânăr pasionat de fotografie, a lansat Proiectul Zilei Mondiale a Fotografiei, în 2009. În anul următor, a fost organizată prima galerie la nivel mondial, găzduită on-line, unde au fost expuse 270 de fotografii, site-ul înregistrând vizitatori din peste 100 de țări.

Fotografia fiind în prezent la îndemâna oricuri și oricând, Ziua Mondială a Fotografiei vine să încurajeze tot mai mulți oameni, din tot mai multe comunități, pentru a marca acest eveniment.

Amator, profesionist sau poate afla la prima fotografie, această zi este dedicată celor pasionați de fotografie, din orice colț al planetei. Fie că este vorba despre un peisaj, portret sau despre surpinderea unei acțiuni, a unui aspect din viața de zi cu zi, fotografia este mai mult decât o imagine, este o poveste, care poate schimba în bine lumea în care trăim.

Site-ul worldphotoday.com vine în întâmpinarea celor care doresc să marcheze această zi, sugerând organizarea de reuniuni în cadrul cărora cei cu experiență în artă să ofere celor mai puțin cunoscători date despre tehnicile noi de realizare a fotografiilor, dar și organizarea de excursii și de plimbări pentru a realiza cât mai multe fotografii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s