Brad Pitt și Angelina Joli Condamnati Sa Plateasca O Jumatate De Milion De Euro Unei Artiste Franceze

FRANCE-FILM-FESTIVAL-CANNES-INGLOURIOUS BASTERDS

 

Un tribunal francez a condamnat, în luna aprilie, compania care adminisrează domeniul deținut de actorii americani Brad Pitt și Angelina Jolie, în sudul Franței, să plătească peste o jumătate de milion de euro, unei artiste fanceze care a lucrat acolo. Informațiile dezvăluite, joi, de către cotidianul francez Liberation, au fost confirmate dintr-o sursă judiciară, relatează AFP.

Curtea de Apel din Paris a emis la 19 aprilie o hotărâre în care îi dă câștig de cauză reclamantei Odile Soudant, artis specializat în instalații de iluminat, într-un litigiu cu societaatea Chateau Miraval.

Justiția francează a condamnat această societate să plătească aproape 450,000 de euro, reprezând factori neplătite, datorii și prejudicii aduse imaginii și reputației , administratorului judiciar al companiei Lumieres Studio, creată de către Odile Soudant, aflată, în prezent în faliment.

Societatea Chateau Miraval a fost, de asemenea, somată să plătească artistei înseși puțin peste 8,000  de euro, reprezentând onorarii, precum și 60,000 de euro prejudicii aduse imaginii și reputației sale. Cu încă 50,000 de euro costuri juridice, factura totală depășește 500,000 de euro.

Potrivit aceluiași ziar, litigiul ar putea continua în domeniul drepturilor de autor. Artista îi reproșează actorului că pretinde calitatea de autor al luminilor proiectate de ea pentru construcția din secolul al XVII-lea și dependințele acesteia, înconjurate de 400 de hectare de păduri și podgorii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s