Potrivit Unui Studiu O Cura Cu Vitamina B3, Un Posibil Tratament Eficient Impotriva Avorturilor Spontane

0006665324

 

 

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii australieni, publicat joi, o cură cu vitamina B3, prezentă în stare naturală în carne și în legume, ar putea fi un tratament eficient împotriva avorturilor spontane cauzate de deficitul unei molecule în organismul uman.

 

Studiul, publicat în New England Journal of Medicine, arată că acea moleculă, Nicotinamida Adenin Dinucleotida (NAD), are nevoie de o concentrație de vitamina B3 suficient de mare pentru a să se dezvolte. Deficietul acestei molecule la femeile însărcinate împiedică buna dezvoltare a embrionilor, provocând avorturi spontante și diverse tipuri de handicap în cazul în care sarcina ajunge la termen. ,,După 12 ani de cercetări echipa noastră a descoperit, faptul că, această deficiență poate fi tratată și că avorturile spontante și handicapurile la naștere pot fi evitate, prin administrarea unei simple vitamine”, a explicat Sally Dunwoodie, cercetătoare în cadrul Victor Chang Cardiac Research Institute, din Darlinghurst, un oraș din statul australian New South Wales.

Totodată, cercetătoarea australiană s-a declarat pur și simplu entuziasmată de potențilul important al acestei descoperiri, ce ar putea fi utilizat ,,pentru a scădea numărul de avorturi spontante și handicapuri la naștere în lumea întreagă”. De asemenea, Greg Hunt, ministrul sănătății din Australia, a salutat, joi, această realizare a oamenilor de știință din țara lui, pe care o consideră o descoperire medicală istorică și o nouă rază de speranță pentru femei, întrucât se estimează că aproximativ un fert din totalul femeilor suferă pe parcursul vieții lor cel puțin un avort spontan.

Oamenii de știință australieni au studiat genele din cadrul unor familii, în care au fost înregistrate numeroase avorturi spontane și handicapuri la naștere. Ei au descoperit anumite mutații genetice, care afectează procesul de sintetizare a moleculei NAD. ,,Înainte de introducerea vitaminei B3 în alimentația femelelor care urmau să devină mame, ori embrionii erau pierduți printr-un avort spontan, ori cei care se nășteau prezentau handicapuri importante”, se afirmă într-un comunicat publicat de Victor Chang Institute. ,,Odată modificată alimentația, avorturile spontane și handicapurile la naștere au fost evitate în totalitate”, a adăugat același institut australian.

Următoarea etapă avută în vedere de oamenii de știință este punerea la punct a unui test care să permită depistarea acelor femei care prezintă un risc sportit de deficit de NAD, pentru că viitoarele mame să ia cât mai repede supimente cu vitamina B3.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s