Indulcitorii Artificiali Cresc Pofta De Mancare

article-2292175-18924191000005DC-835_634x389

 

 

Îndulcitorii artificali, din băuturile răcoritoare dietetice, determină creșterea poftei de mâncare, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Sydnei, făcut public miercuri.

Subiecții experimentului, musculițele de oțet, au primit hrană cu aport redus de carbohidrați, cu sau fară adaos de sucraloză, un îndulcitor artificial, substitut al zahărului. ,, Insectele care au primit hrană cu adaos de îndulcitor au mâncat mai mult”, a declarat profesorul Greg Neely, autorul principal al studiului.  Studiu s-a desfășurat plasând musculițele deasupra unor eprubete cu hrană. ,,După ce schimbam compoziția hranei, ne uitam să vedem ce cantitate a fost consumată, monitorizând nivelul din eprubetă”, a explicat Neely.

Deși, îndulcitorii artificiali nu sunt considerați nocivi, Neely, a explicat, faptul că, există dovezi care ii fac pe cercetători să creadă ca efecte similare cu cele studiate la insecte au loc și în organismul uman.

,,Consumați în cantități moderate, îndulcitorii artificiali nu prezinstă risc pentru sănătate, așa că nici mie nu imi este frică să-i consum, din când în cand”, a declarat Neely. ,,Însă, literatura de specialitate leagă consumul în exces de zahăr sau îndulcitorii artificiali de efectele negative pentru sănătate, în timp ce consumul de apă este considerat sănătos”, a reamintit cercetătorul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s