In Diamant De O Puritate Rara Va Fi Scos La Vanzare In Cadrul Unei Licitatii Online

 

Un diamant de 51 de carate, cu o puritate nemaiîntâlnită în Rusia, până în  prezent, reprezintă piesa centrală a unei colecții de cinci pietre prețioase, ce vor fi scoase la vânzare, în cadrul unei licitații online, în luna noiembrie, de către compania Alrosa, lider mondial în acest sector de activitate. Alrosa speră să obțină un preț de peste 10 milioane de dolari pentru diamant.

Dintr-un diamant brut, de 179 carate, descoperit în anul 2015, într-una din minele sale siberiene, din Iakuția, compania Alrosa, deținută de către statul rus, a tăiat cinci pietre prețioase, ce alcăuiesc colecția care va fi scoasă la licitație.

,,Cele cinci diamante au fost produse pornind de la un singur diamant brut, ceea ce este un fapt excepțional”, a declarat Serghei Ivanov, președintele companiei Alrosa, într-un comunicat. ,,A fost nevoie de un an și jumătate, pentru a crea această colecție. Diamantul principal, Dynastie, a devenit cel mai pur diamant de talie mare, din istoria industriei de bijuterii din țara noastră”, a continuat Serghei Ivanov.

Colecția formată din cele cinci pietre prețioase ( de 51,38 carate, 16,67 carate, 5,05 carate, 1,73 carate și 1,39 carate), va fi prezentată în mai multe țări, inclusiv la un salon specializat organizat în Hong Kong, în perioada 13-19 septembrie. Iar in luna noiembrie, va fi pusă în vânzare în cadrul unei licitații online, care va avea loc pe site-ul dynasty.alrosa.ru. ,,Dacă ne bazăm pe rezultate vânzărilor obținute la licitațiile organizate de către casele Sotherby”s și Christie”s, prețul de pornire pentru această colecție nu poate fi mai mic de 10 milioane de dolari”, a declarat Serghei Ivanov pentru agenția de presă Interfax.

 

Diamantul brut, inițial, avea o vechime de aproape 400 de milioane de ani, a fost denumit ,,Romanov”, în semn de omagiu adus dinastiei care a domnit în Rusia imperială, până la revoluția din 1917, în timpul căreia s-a dezvoltat industria  diamantelor, începând din secolul al XVIII-lea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s