Ce efect Au Asupra Corpului Nostru Ingredientele Din Bauturile Energizante

 

0fb78ec115a82e9c64eba590578665ee

 

 

Cine nu a consumat, la un moment dat, din diverse motive, la o petrecere sau din cauza oboselii un Red Bull?

Industria băuturilo energizante atrage aproximativ 9 miliarde de dolari anual, așadar, este un indiciu evident, ca mulți dintre noi se îndreaptă către aceste băuturi miraculoase atunci când avem nevoie de o doză suplimentară de energie. Dar, ce anume conțin aceste băuturi?

funny-weird-current-events-18-cool-wallpaper

 

Cofeină 

Cunoaștem cu toate ce este cofeina. Acesta este motivul, pentru care suntem atât de atrase de cafea, și este singurul motiv, pentru care multe dintre noi de ridicăm din pat dimineața. Este, de asemenea, principala sursă de energie în băuturile energizante. O doză de energizant conține, în medie, 100-150 miligrame de cofeină. Atenție, cantitatea de cofeină, depinde în funcție de brand.

 

Taurina

Taurina este un aminoacid organic, găsit în țesutul animal, pe care oamenii de știință, l-au descoperit în fierea de bou, în aniii 1980. Corpurile noastre pot produce taurină, și, poate fi obținut, și din anumite alimente, precum carnea sau peștele – de asemenea, se găsește, în mod natural, în laptele matern uman. În timp ce taurina este considerată a fi importantă, în ceea ce priveste dezvoltarea corpului, nu există, însă, dovezi reale că taurina oferă energie.

 

Guarana

Guarana este o plantă care crește în Amazon și produce fructe care conțin cofeină, chiar mai mult per porție decât cafeaua. Conținutul ridicat de cofeină, face ca aceste fructe tropicale să fie un adaos natural, în băuturile energizante, puteți  sp cițiți acest lucru ,,drept mai multă cofeină”.

 

Glucuronolactonă

Există unele zvonuri în mediul online despre posibilele pericole legate de glucuronolactonă, dar acestea sunt nefondate. Glucuronolactona este, de fapt, o substanță chimică naturală, produsă de către organism  – și se găsește și în plante. Chiar dacă glucuronolactona este un ingredient comun în băuturile energizante, efectele sale în ceea ce privește energia rămân necunoscute.

Vitamina B4

Vitaminele se manifestă în multe forme în băuturile energetice, cum ar fi niacina, acidul folic, riboflavina și cianocobalamina. Vitaminele B sunt frecvent utilizate pentru stimularea energiei, dar problema este că dacă nu aveți o deficiență de vitamina B, nu au efect prea mare.

 

L-Carnitină

Acest aminoacid natural produs de către ficat și rinichi afectează nivelurile energetice, motive pentru care companiile de băuturi energizante îl folosesc. Din păcate, cantitatea de L-carnitină găsită în cele mai multe băuturi energizante nu este suficient de mare pentru a avea vreun efect real. De asemenea, este necalar, dacă o cantitate suplimentară de L-carnitină, față de ceea ce produce, deja, face sau nu, o diferență, în ceea ce privește energia.

Conținutul ridicat de zahăr din aceste băuturi joacă, de asemenea, un rol în stimularea nivelurilor de energie, deoarece glucoza este o sursă majoră de energie pentru majoritatea celulelor din organism. Așadar, atunci când aveți nevoie de puțină energie, alegeți mai bine o ceașcă de cafea. Veți obține cofeina de care aveți nevoie și voi decideți cât de mult zahăr consumați.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s