CIO Confirma Candidatura Orasului Los Angeles La Organizarea Jocurilor Olimpice din 2028

city-of-los-angeles-los-angeles-california-usa-la

 

 

 

Comitetul Internaționa Olimpic (CIO) a confirmat, luni seara, candidatura orașului Los Angeles, la organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice din anul 2028, indicând că va contribui cu aproximativ 1.8 miliarde dolari (aproximativ 1.5 miliarde euro).

Candidatura orașului Los Angeles, pentru anul 2028, deschide, astfel, calea pentru organizarea Jocurilor Olimpice din anul 2024 la Paris.

4271938e0d6c14d2ca073a751c42ea32_large.jpg

 

,,Comitetul Internațional Olimpic este mulțumit să publice contractul orașului gazdă din 2028, ca urmare a declarației de  candidatură a Los Angeles-ului, pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2028”, a anunțat forul într-un comunicat. Acest contract prevede că CIO ,,va aduce o contribuție Comitetului de organizare în valoare totală, evaluată la, 1.8 miliarde dolari”, a adăugat CIO. În comparație cu Jocurile Olimpice din 2024, pentru care contribuția CIO va ajunge la 1.5 miliarde dolari, CIO își va aduce contribuția la Los Angeles pe o perioadă mult mai lungă și va permite susținerea unui program de sport pentru tineret, a mai prcizat CIO. ,,Los Angeles a prezentat o excelentă candidatură, care răspunde priorităților din Agenda-2020, care reprezintă moștenirea sa privind instalațiile existente”, a afirmat Thomas Bach, președintele CIO.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s