Nucile Susțin Sănătatea Microfibrei Intestinale Acționănd Ca Un Prebiotic (Studiu)

Nuci

 

 

 

Includerea nucilor în alimentație poate contribui la modificarea structurii microflorei intestinale, ceea ce sugerează o nouă modalitate, prin care aceste fructe cu coajă lemnoasă, pot contrubui la îmbunătățirea sănătății noastre, potrivit unui studiu, realizat recent, în Statele Unite. Conzluziile cercetării au fost publicate în ,,The Journal of Nutritional Biochemistry”.

,,Nucile au fost numite <<superalimente>> datorită faptului că sunt bogati în aminoacizi grași omega-3, acid alfa-linoleic și fibre; și pentru că dețin una dintre cele mai importante concentrații de antioxidanți”, menționează dr. Lauri Byerley, profesor asociat, în cadrul catedrei de filiologie de la Facultatea de Medicină New Orleans, Louisiana, cea care a condus cercetarea. De semenea, ,,schimbările benefice asupra microfibrei intestinale, ar putea fi, un beneficiu suplimentar al nucilor”, a mai adăugat aceasta.

În cadrul studiului, echipa de cercetători a expermientat, pe două grupuri de șoareci, unul dintre acestea primind nuci în cadrul dietei. Apoi, au fost măsurate tipurile și numărul de bacterii intestinale sănătoase din zona inferioară a colonului, și au fost comparate rezultatele obținute. Atfel, cercetătorii au descoperit, faptul că, și în cazul șoarecilor care au primit nuci numărul și tipurile de bacterii suferiseră modificări, acest lucru, fiind observat și în ceea ce privește capacitatea operațională a acestora. În urma consumui de nuci, de către șoarecii de laborator, oamenii de știință, au raportat o creștere semnificativă a numprului de bacterii benefice, precum Lactobacillus. ,,Am descoperit ca, prezența nucilor în dietă a crescut diversitatea bacteriilor prezente în intestine”, a subliniat dr. Byrely. Totodată, aceasta a mai menționat că, unele cercetări ,,au asociat diversitatea redusă a bacteriilor din intestine cu obezitatea și ate afecțiuni, precum boala inflamatorie intestinală”.

,,Nucile au contribuit la creșterea efectivelor mai multor bacterii, precum Lactobacillus, asociată, în mod normal, cu probioticele, ceea ce sugerează, faptul că, nucile pot acționa ca un probiotic” explică dr. Byrely. Probioticele sunt ingrediente alimentare, care promovează, în mod selectiv, numărul și activitatea bacteriilor benefice. ,,Sănătatea tractului intestinal, reprezintă un domeniu de cercetare emergent, iar cercătotorii au descoperit că o diversitate cât mai mare a bacterteriilor poate fi asociată cu rezultate mai bune în domeniul sănătății creierului”, a concluzionat. dr. Byerley.

Consumul de nuci a fost asociat, anterior,  cu reducerea risuclui de boli cardiovasculare, încetinirea ritmului de dezvoltare a tumorilor la animale și cu îmbunătățirea sănătății creierului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s