Grasimea Abdominala: Cauze și Remedii

alisee.tif

 

 

 

,,Dacă o femeie consumă mai multe calorii decât arde, se va îngrășa și se va depune  grăsimea în anumite zone ale corpului, cum ar fi abdomenul”, explică  dr. Ellen Glickman, profesor de fiziologia efortului fizic. ,,Femeile sunt predispuse genetic să depoziteze grăsimea în zona abdominală, deoarece reprezintă modul în care natura protejează organele de reproducere din organism”, explică ea . ,,Caloriile suplimentare se depozitează sub formă de grăsime în jurul abdomenului și al șoldurilor pentru a proteja potențialul copil de traumatisme”.

Când vine vorba de grăsimea abdominală, genetica subliniază frecvența ei la femei, dar asta nu înseamnă că nu merită încercat să scăpăm de ea. Un abdomen ferm arată extraordinar în orice am fi îmbrăcate, de la costum de baie la blugi. În plus, cercetările continuă să demonstreze că o siluetă zveltă poate proteja împotriva unor afecțiuni potențial mortale, cum ar fi cancerul de sân, boala cardiacă și diabetul zaharat. Grăsimea intraabdominală elibereazî mai mulți acizi grași spre ficat decât grăsimea din orice altă regiune a corpului  și, ca urmare, cantități excesive de colesterol și insulină ajung în fluxul sangvin, contribuind la dezvoltarea bolii.

30-styles-to-flatter-your-body-type-1

 

,,Femeile cu un abdomen mare se plâng de asemenea de durerea de spate”, spune dr. Glickman. ,,Durerea de spate este provocată frecvent de musculatura abdominală slabă, astfel încât întărirea acestei musculaturi ajută spatele să susțină corpul și preia presiunea spatelui. Unde există mai puțin presiune, există și mai puțină durere și disconfort”. Descoperiți în continuare câteva strategii pentru a vă face abdomenul mai puțin proeminent sau chiar plat.

Soluții Imediate

Remedii pentru acasa

Consumați lichide. În cazul balonării premenstruale, cunsumați multă apă. Această va ajuta de fapt la eliminarea excesului de fluid, și nu la creșterea lui. Evități băuturile carbogazoase și cele multe glucide, care vă pot umfla abdomenul asemenea unui balon.

Evitați chipsurile. Sarea determină retenție de apă, mai ales înaintea menstruației. Alimentele procesate și conservate tind să fie bogate în sodiu.

Evitați guma de mestecat. Mestecatul gumei vă poate determina să înghițiți aer în exces, ceea ce vă va balona.

Stați într-o poziție dreaptă. Imaginați-vă o sfoară cu un capăt legat de vârful capului dumneavoastră și celălalt capăt legat de tavan. Imaginați-vă că vă trage în sus, iar abdomenul dumneavoastră vă arată dintr-odatî mai plat.

Nu stați cu umerii căzuți. Poziția cu spatele încovoiat vă accentuează abdomenul. Verificați-vă scaunul de la birou. Dacă șezutul este prea sus pentru a lăsa picioarele să atingă podeaua, fără să vă facă să păreți cocoșată, folosiți un scăunel de picioare de 10 centimetri înălțime sau puneți o pernă la spate pentru a vă ajută să stați mai în față pe scaun.

Folosiți lenjerie elastică. Lenjeria care are capacitatea de a modela corpul – ciorapii -pantalon Lycra cu talie înaltă, care subțiază – poate reduce câțiva centimetri din talie. Cu cât conține mai multă lycra, cu atât veți controla mai mult forma corpului dumneavoastră.

Purtați culoarea neagră. Negrul face că femeile să arate mai subțiri și mai înalte, indiferent de forme și dimensiuni.

Soluții pe termen lung

Remedii pentru acasă

Încercați cel puțin 30 de minute de exerciții fizice în majoritatea zilelor săptămânii. Pentru a reuși , stabiliți un moment exact pentru a exersa și țineți-vă de program. ,,Femeile își asumă din ce în ce mai multe roluri și tind să se neglijeze în favoarea celor dragi”, observă dr. Glickman. ,,Situăm profesia, copiii și casa înainte propriei noastre sănătăți. Pretindem că avem din ce în ce mai puțin timp pentru activitatea fizică și pentru a exersa zilnic.”

,,Majoritatea femeilor consumă mult timp și efort calculând gramele de lipide și caloriile”, remarcă ea. ,,Dar ceea ar trbui de fapt să realizeze este că exercițiul fizic combinat cu reducerea aportului  caloric reprezintă cea mai bună modalitate de a avea un abdomen plat, deoarece vă puteți reduce grăsimea corporală totală cu menținerea masei musculare slabe.”

Începeți cu partea superioară a corpului. ,,Când efectuați exerciții de ridicare a greutăților sau de rezistență cu partea superioară a corpului, segmentele inferioare, mai ales la nivelul abdominal, vor încerca să contrabalanseze corpul”, afirmă dr.Glickman.

Alt beneficiu: formarea musuclaturii din partea superioară a corpului, cum ar fi cea a brațelor și umerilor, vă poate face talia ,,să arate” mai subțire. Dr. Glickman recomandă să începeți încet și să creșteți ulterior până la trei seturi de 12 repetiții.

Înscrieți-vă la câteva ședințe de Pilates. Dansatorii folosesc de multă vreme acest tip de exerciții de întindere efectuate pe podea și pe echipamentele speciale. În prezent, sute de alte persoane, inclusiv celebrități, atribuie abdomenul lor suplu acestei forme de exerciții nu foarte dinamice.

Măturați. Luați o mătură și treceți la treabă. Mișcarea înainte și înapoi este un tonifiant extraordinar al abdomenului. Și nu uitați fărașul: apliceatul înainte solicită abdomenul.

Ieșiți în curte și grădinăriți. Lucrul în grăsină presupune aplecat, ridicat, tras, împins și săpat. Răsucirea coloanei și contracțiile abdominale pe care le efectuați în timp ce săpați sunt în mod special bune pentru antrenamentul abdomenului.

Faceți o plimbare. Conform unui studiu, femeile care merg regulat pe jos au un risc cu 16% mai mic de a se îngrășa la nivelul taliei decât celelalte. ,,Mersul  pe jos este un exercițiu extraordinar pentru reducerea generală a greutății la femei, indiferent de forma corporală, vârstă și greutate”, spune dr. Glickman. ,,Cercetările arată că ajută la menținerea integrității osoase, ceea ce reduce riscul de dezvoltare a osteoporozei”.

Încercați tenisul. Pe măsură ce jucați, simțiți efectele la nivelul mijlocului. De fiecare dată cțnd vă întoarceți să loviți, forțați mușchii oblici de pe părțile laterale ale abdomenului.

Mergeți la înot. Mișcările viguroase de craul pot întărni abdomenul. Deoarece trebuie să inspirați și să expirați în forță în timpul înotului, musculatura abdominală se contractă constant. Mișcările de înainte și înapoi din stilul fluture,  tonifică, de asemenea, abdomenul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s