Cod Calben De Ploi Insemnate Cantitativ Și Furtuni

f6eab2b3-4f2b-489d-9e07-5e5507f67a6b

 

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ și vurtuni, valabil până miercuri dimineața, în cea mai mare parte a țării.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 24 iulie, ora 20:00 – 26 iulie, ora 3:00, în toate zonele de munte, precum și în Banat, Crișana, Oltenia, Maramures, Transilvania, nord-vestul Moldovei și vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și căderi de grindină. De asemenea, în intervale scurte de timp, sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20-25 l/mp și punctiform 50-60l/mp. 

Meteorologii precizează că aceste fenomente se vor semnala și în regiunile estice și sud-estice, dar pe spații mai restrânse, îndeosebi în a doua parte a zilei de marți (25 iulie) și în prima parte a nopții de marți spre miercuri (25/26 iulie).

De asemenea, în cursul zilei de marți, 25 iulie, în sudul și estul Munteniei, vestul Dobrogei, sudul și centrul Moldovei, disconfortul terminc va fi ridicat, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 35 de grade.

ANM precizează, faptul că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza avertizarea emisă în cursul zilei de luni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s