Cercetatorii Mexicani Au Descoperit In Ciocolata Proprietati de Combatere A Cancerului

CHOCOLATE-KOSHER-APPROVED

 

Cercetătorii de la Institutul Politehnic Național (IPN), din Mexic, au descoperit proprietăți anticancerigene în epicatechină, o moleculă prezentă în ciocolată. ,,Specialiții au realizat studii și au observat, faptul că, această moleculă poate distruge celulele canceroase, în mod selectiv, fără să le afecteze pe cele sănătoase”, au precizat repezentanții institutului, într-un comunicat remis. De câțiva ani, cercetătorii din cadrul IPN, au realizat sudii proprii cu această moleculă, orientată însă spre combaterea cancerului. În experimentele lor, ei au descoperit că epicatechina programează celulele canceroase pentru a se autodistruge. Cercetările au fost realizate în laborator, pe culturi celulare, însă, acum oamenii de știință, vor realiza experimente pe modele animale, pentru a verifica eficiența lor pe ființele vii.

În laborator, cercetătorii au combina epicatechina cu alte substanțe utilizate în terapii clinice precum paclitaxel (Taxol), tamoxifen (Tamoxifen) și au descoperit că le accelerează efectul și reduce doza necesară de medicamente.

Totuși, cercetările pe animale au demonstrat că în organismul șoarecilor de laborator epicatechina modificată, poate fi ușor metabolizată și să nu ajungă astfel la celula canceroasă.

Pe această bază, s-a demarat o fază experimentală pentru a dezvolta nanoparticulele care încapsulează epicatechina, care i-a fost adăugat un anticopr care caută tumoarea, fără a devia de la traseul său prin organism.

Pe termen mediu, cercetătorii spre să despășească această etapă și să poată începe testările pe oameni.

De asemenea, cercetătorii au mai descoperit, faptul că, dacă această moleculă interacționează cu ea însăși, sub anumite condiții, poate forma altele suplimentare.

În urmă cu un deceniu molecula denumită epicatechină, care se gasește, în condiții naturale, în cacao, vinul roșu sau ceaiul verde, a fost asociată cu proprietăți antioxidante benefice oamenilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s