Activitatile Sedentare Afecteaza Coeficientul De Inteligenta

audi-s7-sportback-luxury-sedans-for-sale-2.png

 

 

 

Un studiu realizat de cercetătorii Universității din Leicester, relevă, faptul că, activitățile sedentare, precum condusul,  afectează activitatea creierului, având efecte negative asupra nivelului de inteligență al indivizilor, relatează ediția online a publicației The Independent.

Condusul, pentru mai mult de două ori pe zi, reduce, în mod constant, coeficientul de inteligență, precizează autorii studiului. Conform cercetătorilor, activitățile sedentare, precum condusul sau urmăritul televizorului, pot reduce scorul testelor IQ. ,,Știim, deja, că dacă stăm în fașa volanului mai mult de două ore pe zi, putem avea probleme de inimă. Acest nou studiu indică, faptul că, această activitatea este rea și pentru creier, deoarece activitatea intelectuală este scăzută, în timpul orelor de condus”, a declarat Kishan Bakrania, cercetător al Unoversității din Leicester.

Pentru studiul efectuat, cercetătorii au analizat stilul de viață a peste 500.000 de britanici, cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani, în timpul cărora au fost efectuate teste de inteligență și de memorie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s