BMW M8 GTE – Primele Teste Oficiale

p90270295-highres-lausitzring-ger-11th-1500562976

 

 

Un test de trei zile, la Lausitzring, Germania, a avut loc pe parcursul săptămânii trecute, și a reprezentat următoarea etapă,  în dezvoltarea noului BMW M8 GTE.

După prima apriție, pe circuit, care a avut loc la 1 iulie, la uzina BMW, din Dingolfing, acesta a fost primul test pentru noul automobil.

Pilotul oficial BMW , Martin Tomczyk, din Germania, și Maxime Martin, pilot BMW în DTM, au urcat, pe rând, în cockpitul noului model testat.

,,Să văd BMW M8 GTE, pe circuit mă face să fiu foarte mândru. Toți cei implicați au făcut o treabă magnifică, în ultimile luni, pentru a ne permite să atingem acest repet în dezvoltarea noii noastre nave”, a declarat  directorul BMW Motorsport. ,,Pentru început, obiectivul unui test, precum acesta, este, fără îndoială, adaptarea cu mașina. Pentru aceasta, un accent mai mare a fost pus pe siguranță, decât pe performanțe. Cu toate acestea, prima impresie, pe care BMW M8 GTE, a lasat-o pe circuit, este una pozitivă”, a continuat acesta.

p90270297-highres-lausitzring-ger-11th-1500565095_Fotor_Collage

 

Prezențe în Campionatul Mondial FIA de Anduranță (WEC) și în IMSA WeatherTech Sports Car Chamăionship (IWSC), din America de Nord, sunt planificate pentru anului 2018, pentru a dezvolta prototipul. Înainte de acestea BMW M8 GTE, va fi supus mai multor teste pe circuitele din Europa și America de Nord, pentru a asigura că este pregatit pentru debutul competițional, în cursa de 24 de ore, de la Daytona, Statele Unite ale Americii, în ianuarie. Punctul culminant al sezonului WEC 2018, va fi cursa de 24 de ore de la Le Mans, Franța.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s