Femeile Frumoase Pot Dauna Sanatatii Barbatilor

955c86a7b1371c53bb668aa238a737ae

 

Cercetătorii de la Universitatea din Valencia au descoperit, faptul că, întâlnirea unei frumoase poate fi dăunătoare pentru sănătatea bărbaților, relatează publicația online The Telegraph. Numai cinci minute în compania unei femei atractive ridică nivelul de cortizol (hormonul de stres al organismului), potrivit unui studiu al Universității din Valencia, Spania.

Efectele sunt accentuate la bărbați care nu consideră ca ar putea avea un contact cu femeia respectivă.

Cortizolul este produs de organism atunci când acesta se află sub stre fizic sau psihic și cauzează, adesea, boli de inimă.

Cercetătorii au testat 84 de studenți de sex masculin, cerând fiecăruia să stea ăntr-o cameră și să rezolve un puzzle Sudoku. Doi străini, un bărbat și o femeie, au fost, de asemenea, în cameră.

In cazul în care străinul de sex feminin a părăsit sala, iar cei doi bărbați au rămas împreuna, nivelul de stres al acestora nu a mai crescut. Pe de altă parte, atunci când voluntar a fost lăsat singur cu străinul de sex feminin, nivelul său de cortizol a crescut.

Cercetătorii concluzionând următoarele:,,În acest studiu, am considerat că pentru cei mai mulți bărbați, prezenta unei femei atrăgătoare poate induce percepția că există o oportunitate pentru curtare”.

Cortizolul poate avea și un efect pozitiv în doze mici. Acesta îmbunătățește vigilența. Cu toate acestea, nivelul ridicat de cortizol cronic poate agrava afecțiuni medicale, cum ar fi bolile de inimă, diabetul, hipertensiunea sau impotența.

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s