Sapte Alimente Care Incetinesc Imbatranirea Pielii

fruits12

 

 

Toate femei își doresc o piele netedă și radiantă. Chiar dacă nu există o formulă magică, pentru a atinge acest obiectiv, alimentele împreună cu un stil de viață sănătos, pot ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire. Există șapte alimente cunoscute pentru capacitatea lor de a furniza substanțe nutritive, care pot ajuta la pastrarea unui aspect plăcut al pielii, cât mai mult timp.

Portocalele

Portoclale sunt încărcate cu apă, motiv pentru care hidratează pilea și celulele, potrivit Elisei Zeid, dietetician. O portocală mare este o sursă excelentă de vitamina C, care ajută la producerea de colagen, ceea ce vă menține pielea. In general, fructele și legumele sunt recomandate pentru piele.

Avocado

Fructele de avocado sunt bogate într-un tip sănătos de grăsimi, grăsimile monosaturate, care ajută pielea să rămână hidratată. Aceleași grăsimi sănătoase vă pot ajuta să absorbiți vitaminele și substanțele nutritive de care pielea are nevoie.

Ovăzul

,,Recomand glucidele complexe, precum ovăzul, deoarece acestea au o valoare glicemică scăzută”, a explicat Debra Jaliman, dermatolog. Prin ,,Valoare glicemică scăzută” aceasta se referă la faptul că ovăzul este un aliment care nu crește nivelul zahărului din sânge, la fel ca pâinea rafinată, orezul sau pastele. De asemenea, ovăzul ajută la prevenirea deteriorării pielii și calmează iritarea acesteia.

Carnea slabă de vită

,,Carnea slabă de vită este o modalitate foarte bună de a obține proteine de înaltă calitate”, a explicat Zeid, care recomandă consumul de 2 – 3 ori pe săptămână. Proteinele ajută la construirea de colagen.

Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles este o sursă excelentă de vitamina A și C. Vitamina C ajută la producerea de colagen,  iar vitamina A poate ajuta la prevenirea deteriorării pielii din cauza razelor solare.

Somonul

Somonul vă ajută la includerea de acizi grași omegaa 3 în dieta. Studiile recente au arătat că acizii grași omega 3, mai ales cei proveniți de la pește, pot împiedica creșterea și răspândirea celulelor care produc cancerul de piele.

Strugurii

Reservatrolul, care provine de la pielea strugurilor, luptă cu inflamația. ,,Multe persoane sunt de părere cu strugurii încentinesc procesul de îmbătrânire și pot lupta împotriva daunelor solare. Cu toate acestea, utilizează protecției solare rămâne esențială”, a explicat Jaliman.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s