Bea Mai Multa Cafea Si Vei Avea O Viata Mai Buna

240_F_84266885_fcnIJ9WyesmI76UYHCGqClzrEn4v1HnX

 

 

 

Dacă bei mai multă cafea vei trăi mai mult, cel puțin asta sugerează ultimile două studii dedicate analizării efectelor cafelei asupra sănătății și longevității omului, publicate luni. Studiile au readus în discuție, din nou, dezbaterile vechi de două secole, în ceea ce privește efectele cafelei asupra sănătății.

In primul studiu, la care au participat 52,000 de oameni, din zece tari din Europa, și care a devenit și cel mai amplu pe tema ,,cafeaua și mortalitatea”, s-a dovedit că această băutură poate reduce semnificativ riscul mortalității în cazul unei persoane.

Al doilea studiu s-a concentrat mai mult pe poliția afro-americană. După ce au intervievat peste 185,000 de afroamericani, americani nativi, hawaiieni, japonezi americani, sub americani și europeni, cercetătorii au descoperit că a crescut semnificativ longevitatea în urma consumului de cafea, în cazul celor mai multe populații.

Cei care au băut între 2 – 4 căni de cafea pe zi au avut un risc cu 18% mai scăzut de a muri, comparativ cu cei care nu au băut cafea deloc.

Studiile sunt în concordanță cu cele anterioare care s-au concentrat mai ales pe populația albă, afirmă Veronica Wendy Setiawan, profesor de medicină preventivă la USC Keck School of Medicine, cea care a condus această cercetare științifică. ,,Tinând cont ca am inclus în studiu o populație atât de diversă, cu stiluri de viață, obiceiuri alimentare și habitaturi atât de diferite, am descoperit cu toate acestea numeroase similitudini”, afirmă Setiawan.

De asemenea, nou studiu arată, faptul că există o componentă biologică, mai puternică, în relația dintre cafea și longevitatea și descoperirea faptul că mortalitatea este invers relaționată cu consumul de cafea în cazul bolilor de inimă, a cancerului, bolilor respiratorii, atacurilor cerebrale, diabetului și bolilor de rinichi.

Studiul european a demonstrat, la rândul lui, o asociere inversă între cafea și bolile de ficat, cazurile de suicid în rândul bărbaților, cancerul la femei, bolile digestive și circulatorii.

Astfel, cei care beau trei sau mai multe căni de cafea pe zi un risc mult mai scăzut de a muri față de cei care nu consumă cafea.

,,Am căutat să includem, în studiu, diverse țări ale Europei, unde obiceiurile de a savura și prepara cafeaua sunt diferite”, afirmă Marc Guneter, specializat în prevenția și epidemiologia cancerului, la Imperial College, School of Public Health în Marea Britanie, coautor al studiului european.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s