Semne Ca Mananci Prea Mult Zahar!

suagr

 

 

Prea mult zahăr dăunează..dar cu siguranța știai asta! Prea mult zahăr poate avea efecte foarte neplăcute asupra stării tale de sănătate, asa că este esențial să cunoști simptomele care pot apărea atunci când exagerezi.

O foame constantă

Un nivel ridicat al zahărului  în sânge nu lasă nutreinții pe care îi consumi să pătrundă în celulele tale. Corpul tău nu primește destulă energie și astfel apare din nou, în mod evident, senzația de foame. Zahărul îți oferă o scurtă perioadă de energie, urmată de o senzație de foame și mai acută.

Oboseală crescută

Din nou, nivelul ridicat al zahărului din sânge nu lasă glucoză să fie sintetizată de corp așa cum trebuie și, drept urmare, corpul își folosește prea repede resursele de energie. De aceea, dacă consumi foarte mult zahăr, te vei simți obosită tot timpul.

Gură uscată…sete constantă

Dacă îți simți gura uscată și, de asemenea, simți că îți este sete în mod constant, corpul tău îți spune că nu este hidratată corect. Zahărul te deshidratează și trimite semnale greșite către hipotalamus, partea creierului care se ocupă de senzația de sete și de foame.

Piele uscată

Pielea uscată poate fi un simptom al consumului excesiv de zahăr din mai multe motive. Prea mult zahăr te va face să mergi mai des la toaletă și deci să te deshidratezp mai repede. Tine minte că, dacă simți senzația de sete și pielea ta este uscată, cel mai bine este să bei apă simplă, fără zahăr adăugat, fără arome.

Dificultăți de concentrare

Așa cum am mai spus, un nivel crescut de zahăr în sânge previne glucoza din a pătrunde în celule, inclusiv în cele ale creierului. Ca urmare, creierul tău va experimenta dificultăți în a-și obține energia de care are nevoie și tu nu vei putea să te concentrezi foarte bine.

Vindecare lentă

Dacă te-ai rănit sau te-ai tăiat în vreun fel și observi că rănile tale se vindecă extrem de lent, acesta poate fi un semn că ai un nivel foarte mare de zahăr în sânge. Din această cauză se poate ca sistemul tău vascular să fie afectat, iar circulația sângelui în corp  să nu mai funcționeze așa cum ar trebui.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s