Un Studiu A Dovedit Proprietatile De Slabire Ale Cafeinei

cofee1

Cafeina i-a ajutat pe șoarecii obezi să slăbească, prin faptul că, le-a redu apetitul și le-a crescut consumul de energie, potrivit unui studiu, publicat, marți, 27 iunie, de către revista britanică Nature.

Să ne amintim, consumul de cafeina a fost, dintotdeauna, legat de pierderea în greutate, însă, motivul acestui efect era, până în prezent, necunoscut de către cercetători.

Studiul, condus de către profesorul Guo Zhang, de la Universitatea Hauzhong de Știință și Tehnologie, din Wuham, China, a reușit să identifice câteva circuite neuronale, implicate în acest efect, dezvăluind noi date ale mecanismelor, prin intermediul cărora cafeina reglementează metabolismul. Pentru a înțelege această asociere, profesorul Zhang, și echipa lui, au început să urmărească activitatea receptorilor de adenozină – care sunt blocați de către cafeina – în regiunea creierului numită Hipotalamus și care reglementează echilibrul energetic al maniferelor. De asemenea, cercetătorii au observat, faptul că, administrarea de cafeină la șoarecii obezi, a dus la o diminuare a ingerării de alimente și a greutății corporale, precum și la creșterea consumului energic.

Potrivit noului studiu publicat săptămâna aceasta, cafeina provoacă acest efect asupra receptorilor de adenozină și determină eliberarea de oxitocină, un cunoscut regulator al metabolismului energetic.

Atenție, cercetărorii explică, faptul că, studiul notează că dozezele de cafeinaă administrate au fost foarte mari (60 mg/kg, care ar echivala între 24 și 36 cești de cafea), fapt ce, limitează aplicarea acestui potențial tratament și la oameni.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s