Consumul De Ceapa Rosie Ar Putea Preveni Cancerul, Conform Unui Nou Studiu

7208cf1cf4b00a7e3db37c014a89b9f4

 

Oamenii de știință cred că legumele, atât de populare în salate, în zilele noastre, distrug celulele tumorale. Persoanele care consumă foarte multă ceapă roșie sunt mai puțin expuse riscului de a dezvolta cancer de sân sau ovarian. Legumele conțin mai mulți compuși anticancer și antociani, care dau culoarea roșie. ,,Este adevărat, însă, faptul că, ceapa cea mai întunecată la culoare are cea mai mare putere de luptă împotriva cancerului”, susține Abdulmanem Murayyan, autorul studiului.

Legumele au fost folosite în bucătăria mediteraneană, de-a lungul anilor, iar asta ar explica ratele scăzute ale bolii în sudul Europei.

De asemenea, dacă sunteți diabetic, ar trebui să mâncați ceapa roșie, deoarece aceasta ajută la creșterea nivelului de insulină.

În Europa și Asia, consumul de ceapă roșie și usturoi este tot mai recomandat.

Experții consideră, faptul că, ceapa ar trebui consumată în stare brută, deoarece, gătitul îi distruge proprietățile. Nu numai că ceapa roșie scade colesterolul, dar poate ajuta și în lupta cu bolile cardiace. Ba mai mult, destramă cheagurile de sânge. De asemenea, ceapa poate ajuta la fluidizarea sângelui și la reducerea inflamației vaselor de sânge.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s