Atentie! Motivul Pentru Care Te Ingrasi Poate Sa Nu Aiba Legatura Cu Mancarea

10011166

 

Persoanele care nu dorm sufficient consumă mai multe alimente și mănâncă impulsiv, consideră specialiștii. Experții cred că persoanele care dorm suficient noaptea, pot controla, mult mai bine, numărul de kilograme și mărimea taliei.

Caracteristicile vieții moderne, tulburările de somn pot declanșa modificări ale apetitului, metabolismului, motivației și activității fizice, iar toate acestea pot duce la perturbarea obiceiurilor alimentare ale oamenilor și, în cele din urmă, la creșterea în greutate. ,,Studiile noastre, sugerează, faptul că, orele de somn pierdute favorizează creșterea în greutate la om. Prin urmare, este corect, să spunem, că, îmbunătățirea acestui aspect ar putea reduce, pe viitor, riscul de creștere în greutate”, precizează neurologul Christian Benedict. 

Două treimi dintre persoanele care trăiesc, astăzi, în Europa, sunt considerate supraponderale. ,,Lipsa exercițiului, alimentele procesate și băuturile care conțin mult zahăr sunt, de asemenea, implicate în tot acest proces. Odihna este considerată, însă, un factor esențial, mai ales în cultura noastră, unde mulți oameni au probleme în a obține un somn de calitate și unde studiile arată o legătură între această privare, și, creșterea în  greutate”, explică dr. Christian Benedict.

de asemenea, un experiment efectuat la o universitate din Suedia a scos la iveală amănunte mai puțin cunpscute, asta după ce un grup format din 14 studenți, s-a confruntat, pe parcursul a câtorva zile, atât cu privire la somn, cât și cu orele în care au avut parte de un somn odihnitor. Studenților li s-a măsurat, apoi, zahărul din sânge, nivelul hormonilor și cantitatea de mâncare pe care au consumat-o. Iar rezultatele au fost uimitoare! Chiar si o singură noapte de somn ratată a putut să încetinească metabolismul unei persoane a doua zi și să îi reducă energia cu 5% – 20%, pentru sarcini, precum respirația sau digestia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s