Transferul Mai Lent De Oxigen In Placenta Determina Ca Unul Dintre Gemeni Sa Fie Mai Putin Inteligent

twins-girl-first-birthday-cake-smash-dublin-photographer-3

 

 

Transferul mai lent de oxigen in placenta mamei spre unul dintre gemeni, poate determina ca unul dintre frați să fie mai puțin inteligent, decât celălalt, potrivit unui studiu, publicat pe 16 iunie, de către revista de specialitate Scientific Reports.

Studiul, realizat la Hospital Child, din Boston, Statele Unite ale Americii, s-a bazat pe controlul factorilor genetici și riscului în timpul sarcinii la 7 femei însărcinate, în termen de 29 și 34 săptămâni și a demonstrat, faptul că, gemenii deși împart aceeași placentă, aceasta poate fi disfuncțională, iar transferul de oxigen spre unele zone să fie mai lent.

Directoarea Centrului de Științe Neurologice Fetale ale spitalului, Ellen Grant, și cercetătorul principal al Laboratorului de Investigație Electronică (RLE), din Massachusetts Institute of Technology (MIT), Elfar Adalsteinsson, au dezvoltat o metodă, neinvazivă, care dezvăluie traseul furnizării de oxigen, prin placentă, în timp real, prin intermediul rezonanței magnetice (RMN). Această tehnică, denumită ,,Nivel independent de oxigen în sânge” / (BOLD, în engleză), și bazată pe un semnal care arată variațiile locale și tranzitorii ale cantității de oxigen transportat în hemoglobină, în funcție de activitatea neuronală a creierului, a demonstrat, faptul că, placentele disfuncționale au zone extinse, în care transmiterea oxigenului la fetus este mai lentă.

 

Cercetătorii au descoperi că acest transfer de oxigen cu pauze de la mamă la fât, prin placentă, determină o creștere mai lentă a bebelușului și o dezvoltare mai înceată a creierului și a ficatului.

 

Potrivit acelorași cercetători, următorul obiectiv al studiului este de a descoperi cauzele variației transferului de oxigen în placentă, precum și identificarea posibilelor riscuri care pot provoca motive de îngrijorare în timpul sarcinii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s