Arbitrii Vor Avea Puterea De Decizie Sa Opreasca Meciurile Din Cadrul Cupei Confederatiilor Din Acest An, In Cazul In Care Vor Exista Discriminari De Orice Fel Din Partea Fanilor

691159

 

Măsura este parte a ,,procedurii în trei etape”, inițiată de către FIFA, care dă oficialilor puterea de a opri, suspenda sau chiar abandona meciuri din cauza comportamentului fanilor. Organismul de conducere al fotbalului mondial a anunțat, faptul că, va trimite observatori anti – discriminare la meciurile din cadrul competiției găzduite de către Rusia, în perioada 17 iunie – 2 iulie. ,,Acestea sunt schimbări, fundamentale, în lupta împotriva corupției. Ambele inițiative, reprezintă un instrument suplimentar,  pentru a preveni atitudinile discriminatorii și pentru a se asigura că atmosfera de pe stadion este una fair-play și de respect”, a declarat Gianni Infantino, președintele FIFA, citat de către BBC.

Cea de-a 10 ediție a Cupei Confederațiilor, care are loc în țara unde va fi organizat și Campionatul Mondial din 2018, Rusia, va avea în componență, pe lângă țara gazdă, câștigătoarea Campionatului Mondial din 2014 (Germania), câștigătoarea Cupei Asiei (Australia), câștigătoarea Copei Americii (Chile), câștigătoarea CONCACAF Gold Cup (Mexic), câștigătoarea Campionatului European (Portugalia), câștigătoarea Cupei Oceaniei pe Națiuni (Noua Zeelandă) și câștigătoarea Cupei Africii pe Națiuni (Camerun).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s