Greseli Care Duc La Imbatranirea Prematura A Corpului

anti-aging

 

 

Nu există tinerețe fără bătrânețe, însă cu sigurință există factori care accelerează procesul de îmbătrânire. Aceștia sunt responsabil de modul de funcționare a corpului și de capacitatea organismului de regenerare.

Probabil cu toți cunoaștem persoane de peste 90 de ani care încă sunt în mare formă ți altele de nici 50 de ani care abia se mai pot mișca. Totul ține de modul în care funcționează organismul, relatează rodaalwellness.com. Pentru a spori șansele să vă încadrați în prima categorie, ar trebui să faceți tot posibilul să evitați obiceiurile care accelerează procesul de îmbătrânire.

 

Alegeri alimentare nepotrivite

O dietă săracă este aproape o garanție sigură că veți îmbătrâno mai repede, decât este programat ADN-ul. Pentru a limita numărul de calorii și a beneficia de mai multe substanșe nutritive, încercați să mâncați alimente care sunt cât mai aproape de starea în care au fost recoltate. Fructe, legume, cereale integrale, carne. Limitați alimentele procesate, care sunt pline de sare, zahăr, aditivi și conservanți, de care nu aveți nevoie.

 

Lipsa somnului

Dacă nu dormiți bine sau suficient, întregul corp are de suferit. Somnul este una dintre cele mai importante componente ale unei vieți sănătpase, fericite și productive, așa că acordați-i importanța necesară. Somnul ajută creierul să creeze noi conexiuni. De asemenea, reîncarcă sistemele corpului. Lipsa somnului mărește riscul de creștere în greutate și, în esență, riscul apariției oricărei probleme de sănătate. Ar putea părea o exagerare, dar decenii de studii medicale nu pot avea rezultate greșite.

 

Stres 

Stresul ocazional poate fi un factor motivant. Puțin stres poate face corpul să elibereze hormoni ca adrenalina. Este reacția evolutivă de luptă. Cu toate acestea, stresul de eliberările ulterioare ale hormonilor pot provaca dureri de cap – și chiar migrene. Cu trecerea timpului, stresul cronic vă poate face să arătați și să vă simțiți mai în vârsta. În plus, poate contribui la o mulțime de probleme de sănătate.

 

Viciile

Dacă puteți evita alcoolul, tutunul și medicamentele în exces, îl veți face corpului o mare favoare. Viciile provoacă daune mai repede decât credeți. Nu durează decât 15 minute până când fumatul țigării să dăuneze ADN-ului, potrivit unui studiu publicat în Chemical Research in Toxicology.

 

Ignorarea factorilor de risc

Dacă tensiunea arterială crescută, nivelul ridicat din sânge sau colesterolul ridicat nu sunt detectate la timp, acestea vă vordistruge. Problema este că, uneori, oamenii nu știu că au aceste probleme până când suferă un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Adresaați-vă medicului dumneavoastră și păstrați atenția asupra semnelor care pot indica probleme de sănătate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s