Stres, Migrena, Oboseala…Cinci Uleiuri Esentiale Indispensabile La Birou

15ab44fd13e-cache

 

Nivelul de stres înaintea unei reuniuni, obososeala bruscă după prânz, migrenă..sunt cunoscut? Timpul petrezut zi de zi la birou este plin de capcane. Si, cum nu este ușor de adoptat ,,poziția lotus”, pentru a ne relaxa, în mijlocul unui ,,open space”, o alternativă, bine venită, este utilizarea uleiurilor esențiale, potrivit editiției online a publicației Madame Le Figaro. Există cinci produse care ne ajută să trecem, cu bine, peste momentele dificile ale unei zile de lucru, toate disponibile în farmacii, parfarmacii sau magazine ,,Bio”, menționează publicația, făcând o trecere în revistă, succintă, a elixirurilor, care nu ar trebui să lipsească din sertarul biroului nostru, pentru a ameliora diverse afectiuni, care ne pot afecta viata de zi cu zi.

 

 

Ulei esential din frunze de portocală amară împotriva stresului

Uleiul esențial din frunze de portocală amară, redă tonusul atunci când se instalează oboseala. ,,Ideal este să fie asociat cu practica unor exerciții de respirație, cum ar fi coerența cardiacă. Acest Lucru acționează asupra stresului acut, dar și cronic”, precizează Alexandra Chopard. Acest produs se utilizează fie mirosind uleiului direct din flacon, fie punând două picături pe o batistă și respirând, fie punând o picătură pe interiorul încheieturilor mâinilor.

 

Scorțișoara împotriva oboselii

Scorțișoara este recomandată pentru combaterea oboselii, dimineața sau după masa de prânz, atunci când pleoapele devin grele. ,,Uleiul esențial de scorțișoară acționează împotriva oboselii și somnolenței. Este, de asemenea, interesant împotriva depresiei”, adaugă Alexandra Chopard. Se utilizează pe cale orală, prin diluarea unei picături într-o linguriță de miere sau direct sub limbă, combinat cu o picătură de mentă.

 

Uleiul esențial de busuioc exotic pentru a favoriza digestia

,,Uleiul esențialde busuioc exotic, cu numele de Ocimum basilicum, este un antispasmodic, care funcționează, astfel, împotriva tulburărilor digestive, dar și a durerilor menstruale”, explică dr. Alexandra Chopard. Se pune o picătură sub limbă, după masă, atunci când, se manifestă balonarea. Pentru a evita supradozarea picăturilor, atunci când înclinăm flaconul de ulei esențial, se poate turna o picătură pe pliul dintre degetul mare și degetul arător și apoi o ducem în gură, mai adaugă specialista.

Menta impotriva migrenelor

Considerat un Rolls-Royce al anti-durerilor de cap, uleiul esențial de mentă, asigură un efect rece și vasoconstrictor, datorită mentolului, pe care îl conține, ceea ce facilitează dispariția durerii, explică dr. Alexandra Chopard. Se aplică maxim două picături, pe fiecare dintre tâmple, departe de ochi. Ideal este, desigur, să nu așteptă, până când durerea este de nesuportat. În cazul în care aceasta persistă, gestul poate fi repetat la două ore, după prima utilizare. În plus, trebuie să încercă, să depistam cauza migrenei: onoseală a ochilor, ochelari nepotriviți, hidratare insufiecientă, etc.

 

Arborele de ceai împotriva problemelor de piele

Nu este nevoie să așteptăm, până seara pentru a trata un coș enervant de pe față, care încearcă să erupă, pe tot parcursul zilei. ,,Uleiul esențial de arbore de ceai este antifungic, dezinfectant și antiseptic și limitează infecția”, spune dr. Alexandra Chopard. Se aplică o picătură direct pe locul unde  a apărut coșul, pentru a-l usca fără a agresa pielea. Arborele de ceai poate fi, de asemenea, utilizat pentru a preveni durerea în gât. În acest scop se diluează uleiul esențial într-o linguriță de miere, se ia de două ori pe zi, până când dispare jena.

 

Reguli pentru alegerea uleiurilor esențiale potrivite

Dr. Alexandra Chopard sugerează să optăm pentru uleiurile esențiale bio, asigurându-ne că numele latinesc al plantei apare trecut pe flacon, și evitând menținea ,,pe bază de ulei esențial de”, ce prezintă riscul de a utiliza un produs prost dozat. De asemenea, aceasta ne sfătuiește să  fie privilegiate etichetele ,,HEBBD” si ,,HECT”, care garantează respectarea principiilor de bază. Uleiurile esențiale trebuie păstrate departe de lumină și de căldură, deci, trebuie puse într-un sertar și nu lăsate pe birou.

 

Atenție! Uleiurile esențiale sunt contraindicate pentru femeile însărcinate și copiii sub vârsta de șase ani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s