Rafael Nadal A Castigat Turneul De La Roland Garros

rafael-nadal-to-face-novak-djokovic-after-madrid-open-win-over-david-goffin-8

Rafael Nadal, locul 4 în clasamentul ATP, a câștigat, duminica, finala turneului de Mare Slem, de la Roland Garros, Paris/Franța, dotat cu premii în valoare de 16,700,000 de euro.

Nadal l-a învins, scor 6/2, 6/3, 6/1, pe elvețianul Stan Wawrinka, locul 3 în clasamentul ATP, în 2 ore și 7 minute. Trofeul câștigat, duminică, este al 10-lea titlu câștigat de Nadal, la Paris, pe zgura de la Roland Garros. Nimeni in istoria open, nu a reusit să faca acest lucru.

Primul set a fost unul echilibrat, până la scorul de 3/2 în favoarea lui Nadal, când spaniolul a câștigat pe serviciul lui Stan Wawirnka și s-a distanțat la 4/2. Rafeal Nadal a câștigat și următoarele două game-uri, si a pus capat setului, in 43 de minute. În actul secund, Nadal s-a distanțat, rapid, la 3/0, după un break, realizat în game-ul doi, avantaj, pe care nu l-a mai cedat până la final, când s-a impus, cu scorul de 6/3, în 44 de minute.  In setul al treilea, Wawrinka, i-a luat doar un singur game, lui Nadal, care a pus capat finalei cu 6/1, set terminat dee spaniol în 40 de minute.

Rafa Nadal a caștigat turneul de la Paris fără să piardă niciun set.

Pentru câștigarea Roland Garros, Rafa Nadal, va încasa un cec în valoare de 2.1 milioane de euro și 2.000 de puncte în clasamentul ATP. Asftel, spaniolull va urca, începând de luni, pe poziția a doua în ierarhia mondială.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s