Efectele Negative Ale Zborului Cu Avionul Asupra Organismului

shutterstock_laptop_airplane

 

Călătoria cu avionul este una dintre marile invenții ale omenii, până în prezent, și ne ajută să ne deplasăm în diferite colțuri ale lumii, într-un timp foarte scurt.  Huffington Post, menționează, faptul că, zborul cu avionul este cea mai sigură și mai confortabilă metodă de a calători pe distanțe mari, fie ca este vorba de job-ul nostru sau de vacanțe.

Cu toate acestea, este bine să știm, faptul că, fiecare dintre noi, poate reacționa diferit în timpul călătoriei cu avionul. Unii nu au nicio problemă în timpul călătoriei cu avionul, în vreme ce altii întâmpină tot felul de simptome neplăcute.

 

Efectele zborului cu avionul asupra organismului sunt următoarele:

Anețeli și dureri de cap

Plămânii depun mai mult efort să capete oxigenul necesar la mii de metri altitudine, unde aerul este mai rarefiat. Din acest motiv, este posibil să apară amețeala și durerile de cap. Încearcă să respiri mai profund!

 

Oboseală 

Pare ciudat! Acest lucru se întâmplă, mai ales, când călătorim înstre țări cu fus orar cu mult diferit față de al nostru. Decalajul de fus orar, poate provoca somnolență, dar hidratarea și alimentația pot combate aceasta problemă. Suplimentele cu zinc și vitamina B și C, pot preveni sau ameliora oboseala, cauzată de către diferențele de fus orar.

 

Respirație neplăcută

Din cauza aerului uscat din avion, gura se poate usca rapid, cauzând dezvoltarea bacteriilor care cauzează un miros neplăcut. Pentru a combate dezvoltarea bacteriilor, care cauzează un miros neplăcut. Pentru a combate acest efect nedorit, bea cât mai multă apă și mestecă gumă.

 

Glezne umflate

Statul într-o poziție o perioadă îndelungată, poate îngreuna circulația sângelui la nivelul membrelor, ceea ce duce la retenție de apă și la umflarea gleznelor. Încearcă să miști puțin picioarele, atunci când simți că îți amorțesc.

 

Nu mai simți gustul

Umezeala redusă din avion poate duce la uscaciunea căilor respiratorii și, implicit, la pierderea temporară  a gustului. Așadat, data viitoare, când primești un sandviș din partea stewardeselor și crezi ca este lipsit complet de gust, poate ar fi mai bine să nu dai vina pe condițiile modeste ale companiei aeriene.

 

Constipație

Constipația este o probleemă întâlnită, mai ales, în cazul călătoriilor lungi cu avionul, apărută după statul prelungit în șezut, care afectează tranzitul intestinal. Pentru a preveni această neplăcere, hidratează-te cu multă apă și schimbă poziția de pe o parte pe alta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s