7 Alimente Care Ar Putea Disparea In Curand

CHOCOLATE-KOSHER-APPROVED

 

Clima se schimbă, nu mai este un mister pentru nimeni! Observăm acest lucru, aproape în fiecare săptămână. Treceri bruște de la căldură la frig, și invers. Diferență prea mare de temperatură între noapte și zi. Pe lângă faptul că ne afectează starea, clima ne va afecta, inevitabil. și mâncarea. Agricultura are nevoie de un mediu specific, propice dezvoltării, iar când aceste condiții nu se îndeplinesc, agricultura va avea de suferit. Rezultatul: nu vom mai putea să savurăm o parte dintre alimentele noastre preferate. Sună destul de trist, nu?

 

Avocado

Avocado are nevoie de foarte multă apă pentru a crește, iar cum seceta este, din ce în ce, mai des întâlnită, avocado, deja, a devenit mai rar și, totodată, mai scump.

 

Ciocolata

Mâncăm mai multă ciocolată decât se produce. Anul trecut, populația lumii a condumat cu aproape 70,000 de tone de ciocolată mai mult decât a fost produsă ciocolată. In 2030, specialiștii estimează, faptul că, oamenii vor consuma cu 2 milioane de tone mai multă ciocolată decât se va produce.

De asemenea, temperaturile crescute și lipsa apei sunt factorii care scad producția de cacao.

 

Cafeaua

70 procente din cafeaua din lume ar putea să dispară, până în anul 2080. Arborele de cafea are nevoie de o anumită temperatură, iar dacă această temperatură va fi mai mare, calitatea boabelor nu va fi bună. Astfel că, nu va putea fi consumată. Pe măsură ce temperaturile încep să crească din cauza schimbărilor climatice, calitatea cafelei este, deja, în scădere.

 

Peștele

Din cauza pescuitului masiv, am putea rămâne fără pești până în anul 2048. de asemenea, apa din mări este foarte populată.

Alunele

Se spune că până în anul 2030 nu vor mai fi alune. Ele au nevoie de cinci luni de căldură, combinată cu o anumită cantitate de ploaie. Dacă plouă prea mult, alunele nu mai sunt comestibile, iar dacă au mai puțină apă decât au nevoie, nu se vor face. o mare parte din producția de alune a fost deja distrustă. In orice caz, dacă alunele nu vor dispărea, cu siguranță, ar putea deveni un aliment de lux.

 

Siropul de arțar

La fel ca alunele, arțarii au nevoie de condiții meteorologice specifice, pe care clima noastră ar putea să nu i le mai ofere în curând.

 

Năutul

Producția de năut a scăzut, deja, cu 40 până la 50 procente. Are nevoie de o cantitate foarte mare de apă, iar din cauza secetei, această leguminoasă ar putea să dispară în următorii zeci de ani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s