Cafeaua – Aromanta Si Benefica Pentru Sanatate

2000px-Cup-o-cofee-no-spoon.svg

Cafeaua nu reprezintă doar plăcerea de dimineață a multora dintre noi, ci ne-ar putea aduce și foloase pentru sănătate, potrivit unor echipe de cercătători.

Iată câteva concluzii ale unor studii despre cafea:

Bună impotriva durerii de cap

O cafea tare ne poate scăpa de durerea de cap, deoarece reduce inflamarea vaselor sangvine, o cauză majoră a durerilor de cap. De aceea, multe analgezice conțin cafeină.

Bună împotriva depresiei

Un studiu mai vechi  al Școlii de Sănătate Publică Harvard a constatat, faptul că , femeile cu o vârstă medie de 63 de ani, care au băut două sau trei cești de cafea pe zi, aveau o probabilitate cu 15% mai mică de a deveni depresive, comparativ cu cele care nu au băut mai mult de o ceașcă pe săptămână.

Bună împotriva bolii Alzheimer

O ceașcă zilnică de cafea ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer – și se pare că cinci cești ar avea un efect profilactic și mai bun. Această constatare, conform cercetătorilor din Finlanda și Suedia, ar putea să-i surprindă pe iubitorii de cafea, cărora li se spune frecvent că beau prea multă. Dar studiul a relevat că trei sau cinci cești pe zi au redus riscul apariției bolii Alzheimer la vârstă înaintată într-un procent de peste 65%.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s