Alimente Care Iti Sporesc Productivitatea

482839051

 

Fructele de pădure

Nu este cazul să faci mofturi, pentru că, orice tip de fructe de pădure abundă în antioxidanți, care luptă cu stresul oxidativ, inclusiv cel neuronal, și agenți anti-inflamatori, luptând, astfel, cu declinul cognitiv.

 

Uleiul de nucă de cocos

O singură linguriță de ulei de nucă de cocos, pe zi, sprijină activitatea creierului și reduce pierderea memoriei, odată, cu înaintarea în vârstă. Mai mult, acest aliment menține sănătatea colonului.

 

Avocado

În aceste fructe se găsesc grăsimi monosaturate, din abundență, vitamina K și acid folic, iar, toate aceste substanțe îmbunătățesc concentrarea, memoria, funcțiile creierului și pot preveni formarea cheagurilor de sâne.

 

Ciocolata neagra

Atenție! Ciocolata neagra crește nivelul serotoninei și endorfinei din creier, iar acești neurotransmitatori sunt asociați cu fericirea dar și cu entuziasmul pentru viața sau puterea de concentrare.

 

Somon

Proteinele din somon conțin aminoacizi, care sunt esențiali pentru a-ți menține creierul în formă. Însă, mai mult decât, acizii Omega 3 din compoziția chimică a acestui pește stimulează reînnoirea celulelor neuronale și încetinește declinul cognitiv.

 

Ceai Verde

Înlocuiește a doua ceașcă de cafea cu un ceai verde sau, mai bine, un ceai matcha, dacă îți dorești să-ți îmbunătățești capacitatea de concentrarea pe parcursul zilei. Acest ceai conține teanină, o substanță care te va menține într-o stare alertă și te va ajuta să te concentrezi.

 

Albus de Ou

Albușul de ou este bogat în colină și zinc. De asemenea, acesta conține o cantitate de acizi grași care ajută la dezvoltarea bună la funcționarea creierului. Unele studii, recente, sugerează, faptul că, acesta ar reduce și nivelul colesterolului.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s