Efectele Negative Ale Abstinentei Asupra Organismului

24700-eed422-man-and-woman-in-bed

Beneficiile sexului asupra organismului sunt cunoscute, culminand cu placerea pe care actul sexual o aduce partenerilor. Insa, puțini stiu, care sunt riscurile unei vieti sexuale fluctuante. Organismul uman sufera atunci cand nu are parte, in mod regulat, de activitate sexuala.

Am realizat o lista cu principalele efecte pe care viata sexuala neregulata le are asupra organismului:

Scaderea libidoului – unii oameni se simt lipsiti de viata si de dorinta sexuala, atunci cand nu mai fac sex, o perioada lunga de timp, explica specialistii.  Totusi, tot ei, afirma ca scenariul acesta nu se aplica in cazul tuturor persoanelor, ci ca, in cazul unora, tocmai lipsa de activitate sexuala conduce la aparitia dorintei.

Peretii vaginali pot fi deteriorati – Acest  lucru se aplica, in special, in cazul femeilor care intra la menopauza. Specialistii explica, acest lucru, prin faptul ca, odata cu inaintarea in varsta, vaginul isi pierde din vitalitate si, in momentul in care activitatea sexuala este reluata, aceasta devine dureroasa. Astfel, in timpul menopauzei, sexul regulat este o recomandare a specialistilor pentru mentinerea sanatatii vaginale.

Pierderea lubrefierii naturale – un alt efect secundar, care poate apara, tot in cazul femeilor mai in varsta, este acela ca vaginul isi pierde capacitatea de autolubrefiere, daca doamnele trec prin perioade lungi de abstinenta.

Durerile menstruale se inrautatesc – tot femeile sunt afectate, si de acest lucru. Chiar, daca pare destul de ciudat, sexul in timpul menstruatiei are ca efect atenuarea durerilor menstruale. Acest lucru se explica, prin faptul ca, in timpul contactului sexual, uterul se contracta, fapt care, conduce la eliminarea mai rapida a sangelui, fapt care reduce gradul de durere. De asemenea, actul sexual stimuleaza eliberarea endorfinei, hormon al fericirii si responsabil cu diminuarea durerii.

Scade riscul de aparitie a infectiilor tractului urinar – totusi, si o veste buna! Abstinenta nu doar ca reduce probabilitatea de aparitie a infectiilor cu transmitere sexuala, ci conduce si la scaderea riscului de aparitie a infectiilor tractului urinar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s