A Murit Creatoarea De Moda Laura Biagiotti, supranumita ,,Regina Casmirului”

464856292

 

 

Celebra creatoare modă italiană Laura Biagiotti a murit, vineri,  la spitalul Sant”Andrea, din Roma, în urma unui stop cardiac, a anunțat fiica sa, Lavinia Biagiotti, pe contul său de socializare Twitter. Designerul avea 73 de ani. Laura Biagiotti a suferit un stop cardiac, miercuri seara, la casa sa din afara Romei. Doctorii au resuscitat-o, însă aceasta a suferit leziuni majore ale creierului.

Laura Biagiotti a fost unul dintre designerii italieni care a reușit să cucerească industria modei, la nivel global. Aceasta era cunoscută pe linia sa vestimentară pentru femei, cu linia sa vestimentară pentru femei, cu haine largi și tricotaje de lux, care i-au adus numele de ,,Regina cașmirului”. De asemenea, aceasta a mai creat și ochelari de soare și parfumuri. Printre parfumuri numărându-se și celebrul parfum ,,Roma”.

Născută în anul 1943, Laura Biagiotii a renunțat la planurile sale de a deveni arheolog pentru a o ajuta pe mama sa, care avea o afacere în domeniul croitoriei. În tinerețe, Laura Biagiotti, a călătorit frecvent în Statele Unite, pentru a deprinde noțiuni legate de afaceri și tehnologie în domeniu. După ce a colaborat cu case de modă celebre precum Shubert și Capucci, aceasta și-a lansat propria sa colecție în Florența, în anul  1972. ,,A fi creator de modă este ca și cum ai face un legământ. Devine religia ta pe viață”, a declarat Laura, pentru AP, în anul 1987. De asemenea, Laura Biagiotti era extrem de mândră de Italia, iar anii de zile a purtat un șal de cașmir în culorile roșu, alb și verde, ale steagului național. ,,Sunt convinsă că adevărata mină de aur a țării noastre este eticheta ,,Made in Italy”, declara aceasta în anul 2011.

Laura Biagiotti trăia într-un castel de secol XIV, din afara Romei, pe care îl restaurase, și care era și sediul afacerii sale. Soțul său, Gianni Cigna, a murit de leucemie în anul 1996. În urma Laurei Biagiotti rămâne fiica sa Lavinia, care era si partenerul său de afaceri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s