Curtea Supremă Din Spania Confirmă Pedeapsa De 21 De Luni De Închisoare Cu Suspendare Pentru Messi

 

barcelonas-argentinian-forward-lionel-messi-poses-with-his-4-fifa-ballon-dor-trophies-prior-to-the-spanish-copa-del-rey-1404807659-1411481

 

 

Curtea Supremă din Spania, a confirmat, miercuri, pedeapsa de 21 de luni de închinsoare cu suspendare, pentru fotbalistul Argentinian, Lionel Messi, primită, în anul 2016, pentru fraudă fiscală, informează publicația Marca, citată de către Mediafax. În schimb, pedeapsa pentru tatăl celebrului fotbalist, a fost redusă de la 21 de luni la 15 luni.

Lionel Messi și tatăl său au fost condamnați pentru o fraudă de 4.1 milioane de euro, sumă care trebuia să ajungă în conturile fiscului spaniel. Această sumă, s-a acumulat în anii 2007, 2008 și 2009, prin neplata taxelor pe drepturile de imagine ale jucătorului.

 

Prima sentință  a fost atacată de către avocații jucătorului, însă, nu a fost schimbată de către Curtea Supremă . Se preconizează, însă, că pedepsele primite de către Messi și tatăl său vor fi suspendate, în condițiile în care legea din Spania permite acest lucru pentru pedepse mai mici de doi ani. Între timp, cei doi au returnat statului spaniel suma în cauză.

 

Messi a fost condamnat la câte șapte luni de închisoare pentru fiecare dintre cele trei capete de acuzare – fraudarea statului în cei trei ani în cauza 2007, 2008 si 2009.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s