8 Condimente Care Te Ajută Să Slăbesti

 

14315582_10157359807150137_575393389_o

 

 

Vrei să dai jos câteva kilograme? Știai că anumite condimente te pot ajuta în acest sens? Omorffi iți spune care sunt acestea și cum funcționează.

 

Scorțișoară

Un studiu realizat în anul 2003 a arătat, faptul că, mai puțin de o linguriță de scorțișoară pe zi, poate stimula capacitatea organismului de a pierde în greutate, prin reducerea cantității de zahăr din sânge, și prelucrează carbohidrații. În plus, scade colesterolul și previne dindromul metabolic, des întâlnit la pre-diabetici. Totusi, înainte să începi să consumi zilnic scorțișoară, trebuie să ții cont de următorul locru: acesta conține o substanță numită numarină, care poate dăuna ficatului dacă este consumată în cantități foarte mari.

 

Ardei iute

Principalul ingredient din ardeiul iute a fost mult timp studiat. El poae arde grăsimile și stimulează sistemul nervos central pentru a produce căldură în organism. Acest lucru duce la o creștere a arderii caloriilor. Mai mult, acest condiment reduce pofta de mâncare. Cu alte cuvinte, când consumi ceva picant te saturi mai repede, deci mănânco mai puțin.

 

Piăer negru

Printre zecile de beneficii oferite de acest ingredient se numără și capacitatea sa de a îmbunătăți digestia și de a absorbi substanțele nutritive în țesuturile din corp. În plus, principalul său component stimulează metabolismul grăsimilor până la 8 %, pentru câteva ore după ingerarea sa.specialiștii recomandă să folosești piper proaspăt măcinat, avesta având concentrația cea mai mare de piperină.

 

Usturoi

Este bogat în alicină, care scade colesterolul și oprește depunerea grăsimilor. Din păcate, alicina se pierde dacă usturoiul este adăugat în mâncare în timpul fierberii, deci ai grijă cum îl consumi!

 

Oregano

Oregano are proprietăți antivirale, antibacteriene, antiparazitare și antifuge și, pe deasupra, are capacitatea de a reduce țesutul gras.

 

Semințe de muștar

Ajută la stimularea metabolismului și la arderea rapidă a grăsimilor, mulțumită proprietăților sale termogenice. Oamenii de știință de la Institutul Politehnic Oxford au descoperit, faptul că, o linguriță de muștar iute poate stimula metabolismul, și arde grăsimile cu până la 25%, timp de câteva ore după ce ai mâncat.

 

Ghimbir

Folosit timp îndelungat pentru proprietățile sale medicinale, ghimbirul este de asemenea un diuretic eficient. Acesta îmbunătățește mobilitatea gastrică și împiedică absorbția colesterolului

 

Rozmarin

Pentru a neutraliza compușii toxici din produsele animale dacă acestea sunt preparate la temperaturi înalte. În plus, îl poți cultiva chiar acasa, într-un ghiveci, pentru a avea mereu un miros plăcut în cameră.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s