Cum Te Influenteaza Culorile In Fiecare Zi

 

 

685310

Trăim într-o lume a culorilor, în care absolut tot ce ne înconjoară este definit de culoare. Ochiul uman poate detecta, milioane de culori, în medie 1 până la 2 milioane de culori, iar modul în care le percepem depinde de lumină sau de ritmul nostru biologic.

Psihologii susțin, faptul că, fiecare culoare, în parte, are diferite efecte asupra dispoziției noastre. Să vedem care sunt acestea, în următoarele rânduri:

 

 

 

 

Roșu: Accelerează Bătăile Inimii

Roșu este o culoare a dragostei, a pasiunii și semnalează emoții intense. De asemenea, este culoarea instinctelor primare, care accelerează ritmul inimii și stimulează producția de adrenalină. Dacă alegi să porți o haină de culoare roșie, te vei simți mai atrăgătoare, și, cu siguranță, nu vei trece neobservată. La asiatici, roșul este nuanța rochiei de mireasă, fiindcă poartă noroc. Totuși, folosită în exces, această culoare obosește ochii și poate cauza migrene. Cercetătorii au arătat, faptul că, cele mai multe restaurante aleg să fie decorate în roșu, pentru a stimula apetitul clienților..

 

Albastru Îndeamnă La Meditație

Culoare rece, albastru simbolizează infinitul, măreția și creativitatea. Oferă senzația de răcoare și are capacitatea de a relaxa ochii și musculatura, îndemnând la meditație. Atenție, utilizată în  exces, ea poate provoca tristețe. Unele studii au arătate, faptul că, este bine să purtăm albastru în timpul unui interviu deoarece nuanța oferă credibilitate.

 

Rozul Este Protector

Roz nu este doar pentru fetițe, ci pentru cei care iubesc gingășia, inocența, romantismul și spiritul ludic. Culoarea are efecte calmante și liniștitoare asupra psihicului uman, deoarece conferă o stare de bine, de protecție.

 

Albul E Odihnitor

Albul emană puritate, prospețime și luminozitate. De aceea, culoarea este asociată și cu Divinitatea. Efectul său este unul dintre cele mai odihnitor asupra ochilor și a minții. În ziua nunții lor, miresele poartă rochie albă, ca simbol al purității și al neprihănirii. Totuși, pentru anumite popoare, alb înseamnă doliu.

 

Negru Indică Autoritatea

La fel ca și albul, negrul este o culoare plină de simboluri, fiind foarte des utilizată. Unii îi atribuie semnificații triste precum suferință, doliu sau dezamăgire, în timp ce alții se simt mai puternici și autoritari atunci când o poartă. Culoarea dă și o aură de mister. Poate stârni frica celor mici, fiind asociată cu întunericul și persoajele negative din povești sau desene animate.

Orajul Aduce Bucurie

Dacă iți place portocaliul înseamnă că ești o fire deschisă, nonconformistă și foarte dinamică. Această culoare, tonică, îți dă o stare de bine și poate fi extrem de benefică persoanelor stresate, sau nefericite.

 

Galbenul Dă Optimism

Galbenul este destinat celor plini de viață. Culoarea transmite o stare de bine, optimism, voioșie și are un efect antidepresiv. Corpul nostru secretă serotonină atunci când este expus acestei culori. Unele studii au demonstrat, faptul că, galbenul stimulează sistemul nervos și ajută în procesul de memorare. Totuși, folosită în exces, aceasta dă o senzație de iritabilitate.

 

Verdele Are Efect Calmant

Verdele înseamnă natură și viață, induce relaxare și armonie. Este culoarea cea mai plăcută ochiului, întrucât este rezultatul combinării unei culori calde (galben) cu una rece (albastru). Este foarte bună pentru persoanele care au probleme oftamologice, de aceea, este folosită pentru zugrăvirea camerelor. În trecut, spitalele erau vopsite în verde, pentru ca pacienții să se relaxeze. De asemenea, verdele este folosit, frecvent, și de către companiile cosmetice, în promovarea produselor lor, pentru a inspira ideea de sănătate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s