Consumul De Fructe Oleaginoase Reduce Cu Peste 40 De Proncente Riscul De Recidiva A Cancerului

 

5684dd56405be_1024 

 

 

Consumul anumitor tipuri de fructe oleaginoasă, precum migdalele, nucile, alunele de pădure, nucile pecan sau caju,  a fost asociat cu o reducere considerabilă a riscului de recidivă a cancerului de colon, informează AFP, citând un studiu publicat in Statele Unite ale Americii, miercuri. Studiul observational a fost realizat pe 826 de pacienți, care au urmat un tratament pentru cancer de colon, în stadiul 3, acesta fiind bazat, în general, pe intervenție chirurgicală și chimioterapie.

Aproximativ 19 procente dintre pacienții care au consumat cel puțin 56 de grame din mai multe tipuri de nuci pe săptămână. În cazul lor, s-a constatat un risc cu 42% mai mic de recidivă a cancerului și o reducere cu 57% a riscului de deces, în comparație cu pacienții care nu au inclus în dieta lor nuci, după încheierea tratamentului, se precizează în raportul lansat înaintea întâlnirii anuale a Societății Americane pentru Oncologie Clinică (ASCP), care va avea  loc la Chicago, luna viitoare.

Analizând doar consumul de fructe oleaginoase provenind de la arbori, s-a constat o reducere cu 46% a riscului de recidivă a tumorilor și cu 53% a riscului de deces în cazul pacienților care consumau cel puțin 56 de grame pe săptămână, în comparație cu persoanele care nu mâncau nuci. In cazul consumului de arahide – cele mai consumate fructe oleginoase din Statele Unite – sau de unt de arahide, nu s-a observat nici un efect semnificativ.

,,Numeroase studii, în domeniul sănătății cardiovasculare și a diabetului, au demonstrat beneficiile consumului de fructe oleaginoase și am simțit nevoia de a afla dacă acestea ar fi valabile și în cazul pacienților cu cancer colorectal”, a precizat autorul principal al studiului, Temidayo Fadelu, cercetător în domeniul medicinii în cadrul Dana Farber Cancer Institute. ,,Pacienții cu cancer în studiu avansat, care beneficiază de chimioterapie, întreabă, în mod frecvent, ce mai pot face pentru a reduce riscul de recidivă sau de deces, iar studiul nostru reprezintă o contribuție importantă la teoria potrivită căreia modificarea dietei și activitatea fizică pot fi benefice”, a completat acesta.

Consumul de fructe oleaginoase, însă, nu poate înlocui chimioterapia și alte tratamente, atrag atenția experții.

 

Un alt studiu, discutat, miercuri, înaintea Conferinței de la Chicago, pe tema cancerului, a fost realizat pe  992 de pacienți diagnosticați cu cancer de colon fără metastaze. Acesta a demonstrat, faptul că, adoptarea unei diete mediteraneene și activitateaz fizică reduc riscul de moarte prematură cu 42% și, în plus, mickorează posibilitatea de recidică a tumorilor, precizează sursa citată mai sus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s