UEFA: Fotbalul Are Un Impact Pozitiv Asupra Tinerelor

maxresdefaultj

 

 

Fotbalul are un impact pozitiv asupra tinerelor, făcându-le mai încrezătoare în forțele proprii, decât pe practicantele altor sporturi populare, potrivit unui studiu realizat de UEFA, ale cărui rezultate au fost comunicate, miercuri, de către forul continental.

Studiul, cel mai amplu în acest domeniu până în prezent, a fost realizat de către un grup de experți de prim plan, care au analizat efectele fotbalului asupra sănătății fizice și emoționale a adolescențelor și tinerelor în Europa. Potrivit Uniunii Europene de Fotbal, acest studiu a evaluat repercursiunile fotbalului asupra încrederii în propria persoana, a stimei de sine, a sentimentului de coeziune, motivației și competențelor de bază pentru viață, rezultatele fiind apoi comparate cu cele din alte sporturi populare. La studiu au participa  4,128 de practicante ale fotbalului, în vârstă de peste 13 ani, din Germania, Anglia, Danemarca, Spania, Polonia și Turcia.

UEFA considera, faptul că, ,,acest studiu deschide perspective încurajatoare pentru fotbal, un sport care ar putea înregistra o creltere enormă, în Europa, în următorii ani”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s