Trandafir Theahibrid Glora Dei

 

IMG_20170516_172615

 

 

Gloria Dei, un trandafir pe care eu îl ador, pur și simplu, gingaș și sofisticat, în același timp. Un soi superb, supranumit senzația secolului XX, un real progres, în dezvoltarea de noi soiuri, de la vremea respectivă, care a fost plantat, pentru prima dată, într-o mică grădină, obișnuită, de  familie, de către francezul Francis Meyanom. Acest sublim, plin de farmen, rafinat și atractiv trandafir, s-a născut în anul 1939 și de atunci a fost prezervat, cu grijă, în culturi private, de mii de grădinari, etalându-i frumusețea sa fermecătoare.

IMG_20170516_224219.jpg

Culoarea bobocilor este galbenă-limonie, cu o delicată nuanță de roz ce acoperă marginile petelor. Tranziția de culoare a florii se desfășoară treptat, începând de la o nuanță verzuie, care apoi devine aurie, și la sfârșit, se metamorfozează, miraculos, într-un galben superb, cu margineaz petelor vopsită în roz. Florile sunt foarte mari, unele atingând chiar și  19 centimentri în diametru, cu 45 sau mai multe petale. Înălțimea maximă a tufei atinge 100 centimetri, iar suprafața de întindere este relativ scăzută, neocupând mai mult de 70 de centimetri.

 

Avantajele soiului

          Lista medalierilor regale și a premiilor câștigate de soiul Gloria Dei, este foarte lungă. Este singurul soi medaliat de 7 ori, la diferite concursuri internaționale de profil.

          Această varietate este perfect adaptată pentru creșterea în condițiile climatice ale zonei temperate, caracteristice țării noastre și are o rezistență mare la boli și dăunători, pe lângă excelentele calități decorative.

 

Caracteristici:

          Plantare

o   Martie – mai

o   Septembrie – noiembrie

 

          Timp  de inflorire: iunie – octombrie

          Înălțimea plantei: 80 – 100 centimetri

          Loc de plantare:  soare, semiumbră.

          Distanță între plante: 50 centimetri

          Adâncimea de plantare: 20 centimetri

          Rezistență la îngheț: până la -30C

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s