Minivacanta Intre 1 Si 5 Iunie

TCM-Cupcake-2017-Calendar-Tower

Bugetarii vor avea o minivacanță, de cinci zile, între 1 și 5 iunie, Guvernul urmând să aprobe, în ședința de joi, o Hotărâre potrivit căreia și ziua de 2 iunie să fie libera, potrivit unor surse  guvernamentale, citate de Mediafax.

 

Astfel, ziua de 1 iunie este declarată sărbătoare legală. Urmează 2 iunie, iar 3 și 4 iunie sunt sâmbătă și respectiv duminică. Ziua de 5 iunie, luni, este tot o sărbătoare legală nelucrătoare – cea de-a doua zi de Rusalii.

 

Românii au 14 zile libere in acest an, stabilite pentru sărbători publice sau religioase, cu două zile mai mult față de anul trecut, dintre care doar trei cad în weekend.

Codul Muncii prevede, faptul că, prin Hotărâre a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unitățile sanitare și pentru cele de alimentație publică, în scopul asigurării asistenței sanitare, si, respectiv, al aprovizionării populației cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie. De asemenea, salariații care sunt nevoiți să lucreze în zilele declarate sărbători legale trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificative, nu se acordă zile libere, ei trebuie să primească, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul  de bază, ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s