Federatia Romana De Fotbal A Inregistrat Pierderi Masive Pe Anul 2016

IMG_20170225_204518

 

 

Federația Romana de Fotbal a emis, marți, un comunicat de presă, prin care oferă câteva precizări cu privire la bilanuțurile contabile ale forului fotbalistic pentru anul 2016. Conform acestuia, FRF, a înregistrat o pierdere contabilă de 23.794.042 lei, anul trecut.

 

Naționala României a participat la Campionatul European din 2016, găzduit de Franța, calificarea fiind obținută în noiembrie 2015, după o victorie împotriva Insulelor Feroe. UEFA a virat sume importante de bani în conturile Federației pentru această participare, dar și costurile șederii în Franța au avut nivelul destul de ridicat. Conform comunicatului emis de Federația Română de Fotbal, în anul 2015, s-a înregistrat un profit contabil de 24.138.370 lei, iar în anul 2016 o pierdere contabilă de 23.794.042 lei. Rezultă că, în cei doi ani, cumulați, Federația Română de Fotbal a avut un excedent de 344.328 lei.

Omorffi, redă mai jos comunicatul integral remis de către federația Română de Fotbal:

,,Rezultatele publicate în bilanțurile contabile depuse la Ministerul Finanțelor sunt determinate exclusiv de reglementările contabile în vigoare care ne obligă să prezentăm veniturile în anul în care acestea sunt realizate și nu în anul în care acestea sunt încasate.

Astfel, deși veniturile aferente calificării la EURO 2016 au fost încasate efectiv de FRF în anul 2016, aceste venituri trebuiau înregistrate și au fost înregistrate în contabilitate în anul 2015, deoarece calificarea s-a obținut în noiembrie 2015. În același timp, o mare parte a costurilor aferente participarii la EURO 2016 a fost realizată în anul 2016 (anul desfășurării turneului final), deci, în anul 2016, au fost înregistrate aceste costuri, fapt ce, a condus la pierderea contabilă.

 

Raportările interne către membrii afiliați iau în considerare un cont de profit și pierderi bazat pe fluxul de numerar (cash flow accounting), care difera ca mod de prezentare de bilanțurile contabile depuse la Ministerul de Finanțe. Conform bilanțurilor contabile depuse de Federația Română de Fotbal la Ministerul Finanțelor, în anul 2015, FRF a avut un profit contabil de 24.138.370 lei, iar in anul 2016 o pierdere contabilă de 23. 794.042 lei. Rezultă că în cei doi ani acumulați FRF a avut un excedent de 344.328 lei.

 

Federația Română de Fotbal aduce anual la bugetele Statului aproape 1 milion de euro prin plata taxelor, contribuțiilor și a TVA, fără a utiliza nicio sumă din banii alocați sportului românesc de către Guvernul României.

Legat de depunerea acestor bilanțuri contabile fără votul Adunării Generale, legea prevede ca termenul de depunere a situațiilor financiare pe anul 2016 data de 30 aprilie. Rezultatul votului din Adunarea Generala care va avea loc pe 27 mai va fi depus la 31 mai pentru a completa pachetul situațiilor financiare.

Situațiile financiare FRF sunt auditate din 2014 de firma Deloitte Audit și raportul acestora poate fi consultat de membrii afiliați pentru a înțelege mai bine aceste situații financiare.

 

Departamentul Financiar al Federației Române de Fotbal”  se arată în comunicatul postat si pe site-ul frf.ro.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s