Formatul Ligii 1 Va Fi Schimbat

 

IMG_20170501_220734

 

 

Prezent la un turneu de fotbal pentru copii, în județul Botoșani, în ziua în care în Liga I, s-a decis campioana, Răzvan Burleanu, președintele Federeției Române de Fotbal, a vorbit, despre schimbările pe care acesta le dorește pentru sezoanele următoare ale primei ligi..

Președintele FRF, a declarat, faptul că, dorește ca din sezonul 2019/2020, Liga I, să pornească cu 16 echipe, să fie suficient spațiu pentru echipele de tradiție care au multi suporteri. În prezent, prima ligă este formată din 14 echipe. ,,Dorim, încă de anul acesta, să stabilim, ca din sezonul 2919/2020, Liga I, să pronească cu 16 echipe, să  fie suficient spațiu pentru echipele de tradiție. Au început să vină din urmă, susținute de suporteri”, a declarat Burleanu.

În ceea ce privește eșalonul secund, nu se intenționează revenirea la două serii. Presedintele FRF, a afirmat că în următorul sezon Liga a 2-a, va avea o singură serie de 18 echipe. ,,Este exclus să revenim la două serii. Liga a 2-a va rămâne cu o singură serie de 18 echipe. Situația economică a României solicită acest lucru. Din punct de vedere sportiv,  ai nevoie să coagulezi jucătorii în cât mai puține echipe ca să facă pasul către prima ligă”, a mai declarat Răzvan Burleanu, care nu renunță la ideea ca o parte din drepturile TV de la Liga I, să ajungă la echipele din ligile inferioare, invocând principiul solidarității financiare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s