Marea Si Soarele, Remediul Perfect In Combaterea Insomniei

 

maxresdefaultjk

 

Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia, în urma unor studii, că marea ne oferă numeroase beneficii, acționând ca un remediu perfect împotriva insomniei. Oamenii de știință din Marea Britanie le recomandă persoanelor care suferă de tulburări de somn să meargă cât mai des la mare. Climatul marin are efecte benefice asupra sistemului nervos. De asemenea, privitul îndelung al apei mării ajută la eliminarea stresului acumulat.

Totodată, persoanele care suferă de boli cardiovasculare și de circulație defectuoasă a sângelui trebuie să petreacă cât mai mult timp în stațiunile și sanatoriile de la mare. Marea are efecte benefice asupra persoanelor care suferă de hipertensiune, contribuind la scăderea tensiunii arteriale. Persoanelor hipertensive li se recomandă să petreacă cât mai mult timp în climatul marin, care ajută la scăderea tensiunii și duce la apariția senzației de somnolență/ aceste persoane se simt minunat la mare, dorm suficient și profund.

De asemenea, briza mării contribuie la reglarea funcțiilor căilor respiratorii, transformându-le în mult mai rezistente la viruși și boli, întărind imunitatea, creând o primă barieră împotriva bolilor pe parcursul întregului an. Medicii recomandă ca atunci când ne hotrâm să mergem într-o vacanță să optăm în primul rând pentru un sejur la mare. De asemenea, cercătătorii britanici ne amintesc că în timpul unui sejur la maare ar trebui să înotăm zilnic foarte mult sau să facem sport chiar pe malul mării. Specialistii le recomandă celor care locuiesc în zonele limitrofe mării să găsească mereu refugiu la mare, după o zi grea de muncă pentru a elimina stresul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s