Topul Alimentelor Care Iti Dau Energie

fruits

Un program adecvat de somn, puțină mișcare și introducerea următoarelor alimente în dietă pot avea puteri miraculoase pentru organismul nostru.

Mugurii de lucernă, portocalele și nucile sunt doar câteva dintre alimentele pe care este recomandat să le consumăm zilnic, deoarece nutrienții din conținutul lor furniează energie și revigorează corpul.

Germenii de lucernă

Un aliment mai puțin cunoscut, germenii de lucernă, sunt o soluție foarte accesibilă, pentru a furniza corpului vitaminele și mineralele esențială. Aceștia sunt foarte săraci în calorii și pot fi folosiți în salate, sandvișuri sau în smoothie-uri, asigurând vitaminele și menținând un nivel ridicat al energiei. Germenii sunt, în general, orice semințe de legume sau cereale încolțite. Cu toții aduc beneficii excepționale corpului nostru, așa că nu te limita doar la germeni de lucernă, pentru că, așa cum spune profesorul de biochimie nutrițională, dr. Jeffrey Bland ,,germenii reprezintă o formă mai eficientă, mai sănătoasă – și, cu siguranță mai ieftină – de proteine decât convenționala proteină animală sau chiar decât alte tipuri de proteine vegetale.”

Nucile

Conținutul ridicat de fier, zinc și potasiu le transformă într-o sursă excelentă de energie pentru corp. Din acest motiv, ele sunt o variantă foarte bună de gustare între mesele principale.

Portocalele

Fibrele și multitudinea de vitamine fac din portocale una dintre gustările cu efect energizant imediat. Ele sunt recomandate, în special, între prânz și cină, atunci când simți cp ai poftă de ceva dulce, care să îți furnizeze energie.

Ananasul

Ananasul conțin foarte mult iod, precum și vitamine din complexul B, potasiu sau calciu. De asemenea, bromelina, o altă substanță din conținutul ananasului reglează digestia și accelerează arderea grăsimilor.

Alunele

Acestea constituie o gustare ideală, deoarece asigură proteine și grăsimi sănătoase care combat senzația de foame și furnizează energie.

Fulgii de ovăz

O porție de terci de ovăz, consumată dimineazță, la micul dejun, furnizează energie pe tot parcursul zilei. Fulgii de ovăz conferă sațietate, ajută la digestie, nu au multe calorii, scad colesterolul și se digeră lent, conferind energie de lungă durată.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s